Sport: În plasa liderului

Articolul a fost vizualizat de 899 ori

“Intermediara” de marţi putea lămuri în mare parte problemele din partea superioară a clasamentului. Dacă hunedorenii pierdeau la Sebiş iar Recaşul învingea în Valea Jiului, gruparea de pe Cerna putea să-şi ia adio de la gândul promovării. Până la urmă a ieşit exact aşa cum îşi doreau fanii FC Hunedoara. Jiul le-a întins hunedorenilor o mână de ajutor şi şi-a apărat onest şansa pe dreptunghiul de iarbă, în timp ce elevii lui Remus Şteop au învins de o manieră categorică, de puţini sperată, chiar în fieful sebişenilor.

Cu lipici la gol

Oaspeţii au început în atac şi chiar în minutul 4, Jitaru a trimis de la 19 metri pe lângă stâlpul din dreapta porţii. Însă în minutul următor, Roiu l-a faultat aiurea în careu pe ex-deveanul Dîrvaru, care se afla cu spatele la poartă şi fără să ezite “centralul” Ovidiu Mazilu a arătat punctual cu var. Ember a executat puternic, pe centrul porţii, dar Ilie, la fel ca şi la Recaş, a fost salvat de transversală. Scăpaţi cu bine din această încercare, hunedorenii vor reuşi deschiderea scorului în minutul 20, prin cine altul dacă nu prin Muşuroia. A fost un corner de pe partea dreaptă executat de Boroştean, care a trimis înapoi spre R. Cristian, a urmat centrarea în careu care l-a găsit complet demarcat pe fundaşul nostru, care a lovit cu capul din 7 metri, portarul Şoltesz a respins în faţă şi, atent, Muşuroia a trimis din apropiere, cu latul, în plasa porţii. Gazdele, antrenate din acest meci de Adrian Abrudan, care l-a înlocuit pe demisul Lucian Tetileanu, nu se regăsesc, în timp ce oaspeţii păstrează controlul în câmp. În minutul 25, Jitaru nu prinde cadrul porţii de la 25 de metri, pentru ca în minutul 38 lovitura liberă executată de Boroştean, de la 18 metri, să treacă de puţin pe lângă.

Final apoteotic

Începutul celui de-al doilea mitan a fost din nou favorabil hunedorenilor, acelaşi Muşuroia fiind foarte aproape de 2-0 în minutul 57, când a şutat putrenic de la 14 metri, dar goalkepeer-ul arădean a scos cu un plonjon de kamikaze. După alte trei minute, Trăşcan a centrat de pe stânga şi Istinie a reluat cu capul de la 6 metri peste poartă. Un moment important s-a consumat în minutul 64. Un jucător al gazdelor a şutat de la 3-4 metri în mâna lui Muşuroia, arbitrul i-a acordat uşor cel de-al doilea galben şi implicit pe cel “roşu”. Şteop a fost forţat să renunţe la unicul “vârf” schimbându-l pe Istinie cu Cuciula. Cu om în plus, sebişenii se aruncă în atac în căutarea golului salvator, neglijând complet defensiva, lucru de care vor profita la maxim hunedorenii.

Semnalul l-a dat cel care avea să devină omul meciului, Paul Păcurar. În minutul 70, tânărul şi talentatul mijlocaş, aflat într-o evidentă creştere de formă, a trimis din lovitură liberă de la 20 de metri “razant” cu transversala. Şi a venit finalul de vis, cu un Păcurar strălucitor, care i-a adormit pe elevii lui Abrudan. Prima dată în minutul 85 atunci când bine angajat a preluat pe piept din faţa lui Florea, a intrat în careu şi, de la 14 metri, a trimis în lung pentru 2-0. Acelaşi jucător avea să realizeze “dubla” în cel de-al doilea minut al prelungirilor când pe un contraatac supranumeric l-a “executat” din nou pe Şoltesz. Trei puncte de aur care, coroborate cu înfrângerea liderului, au încins lupta pentru promovare.

Hunedoara este neînvinsă de 10 etape, timp în care a realizat 9 victorii şi acel egal de la Simeria. Fotbaliştii cer sprijinul suporterilor pe care îi aşteaptă în număr cât mai mare sâmbătă pe Stadionul Michael Klein, de la ora 17, când vor întâlni Unirea Valea lui Mihai. Mai sunt şapte etape şi visul revenirii fotbalului de pe Cerna poate deveni, cu fiecare meci, realitate.

About Ion Bădin