Info pescar 26 aprilie 2012

Articolul a fost vizualizat de 1,251 ori

Plătică-fenomen: 10 kg!

Am aflat din Angling Times despre o plătică record absolut, ce cântărea 10,4 kg. Captura îi aparţine fostului câştigător al Cupei Drennan, Tony Gibson. A fost prinsă pe Feery Lagoon, o locaţie recunoscută pentru plăticile uriaşe, iar pescarii spun că acest exemplar a mai fost prins şi în 2009, pe când cântărea 10,1 kg. Aventuri cu plătici colosale puteţi găsi pe Internet dacă urmăriţi “junior match”. 

Pescuit de “Zilele maghiarilor”

Pe agenda de lucru a festivalului “Zilele maghiare”, desfăşurat în tot judeţul în intervalul 26 aprilie – 6 mai, figurează şi un concurs de pescuit judeţean. Competiţia va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, pe acumularea Aurel Vlaicu, în sistem open, cu începere de la ora 7. Iniţiativa este cu atât mai lăudabilă cu cât pe plan local s-ar putea concepe un plan de promovare a turismului piscicol începând cu popularizarea concursurilor de pescuit între oraşele din judeţ care sunt înfrăţite cu comunităţi din Ungaria şi culminând cu diversificarea ofertei turistice prin pachete destinate pescarilor, pe ape de munte şi nu numai.

“Măcel” pe balta Ben

La o săptămână după ce a fost deschisă pentru pescuit membrilor APS Hunedoara, balta Ben a sărăcit cu aproape două tone de peşte – caras. Nu a fost zi în care pe baltă să nu fie prezenţi cel puţin 100 de pescari care, contra unei taxe de 10 lei pe zi, au putut să reţină 2 kg de caras. Foamea la români este astfel proverbială şi cu greu mai poţi prinde zilele acestea un loc decent de pescuit pe balta Ben.

Tags: ,

About Bogdan Leu