Mozaic: Ce trebuie să ştiţi despre unghiile false

Articolul a fost vizualizat de 3,798 ori

Prima unghie din acryl a apărut în Statele Unite ale Americii, în anul 1954, fiind “construită” de către Fred Slack, un medic stomatolog. Aceasta a câştigat foarte rapid popularitate, fiind folosită în saloanele de înfrumuseţare din toată lumea.

Înainte de aplicarea unghiilor false

În urmă cu 20 de ani a apărut şi gelul pentru construcţia unghiilor, acesta fiind mai uşor de folosit şi aplicat. Unghiile acrilice sunt construite prin combinarea pudrei acrilice cu un lichid de fasonaj, acestea fiind mai dure şi mai greu de pilit decât cele construite din gel. Unghiile din gel sunt mai flexibile, uşor de pilit şi au o rezistenţă mai scăzută, fiind recomandate persoanelor care nu le expun la lovituri. Din punct de vedere estetic, trebuie să ştiţi că unghiile cu gel sunt mai lucioase, în timp ce acrylul dă aspectul unei unghii naturale.
Multe persoane au ideea preconcepută că unghiile false dăuneaza celor naturale, dar dacă sunt aplicate corespunzător nu au un efect negativ asupra acestora. Acestea protejează unghia naturală de lovire şi exfoliere, ajută la creşterea unghiilor, previn îngălbenirea şi, prin aplicarea lor, se poate modifica patul unghial în cazul în care prezintă deformări.

Dacă optaţi pentru aplicarea unghiilor false, trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi:

  1. Unghiile trebuie să fie întreţinute o dată la două sau trei săptămâni;
  2. Materialul folosit trebuie să fie de cea mai bună calitate;
  3. Atunci când decideţi să le scoateţi, nu o faceţi acasă. Mergeţi la salon pentru a beneficia de serviciile unui personal calificat.

După îndepărtarea unghiilor false, se aplică un tratament de protecţie pentru unghia naturală. Aplicarea unghiilor false nu durează mai mult decât o manichiură clasică, oja rezistă până la trei zile, gelul o lună şi mâinile dumneavoastră au tot timpul un aspect impecabil. Aceasta se realizează în mai mulţi paşi. Primul este pregătirea unghiei. De acest prim pas depinde foarte mult calitatea aplicării. Apoi urmează poziţionarea unghiei false şi aplicarea lipiciului pe unghie. Acesta se aplică atât pe unghia naturală, cât şi pe porţiunea unghiei false care intră în contact direct cu cea naturală. Unghia falsă se ţine apăsată pe cea naturală aproximativ 20 de secunde, pentru a se lipi corespunzător. La final, unghiile se pilesc uşor, pentru a le da aspectul dorit.

După aplicarea unghiilor false

În cazul aplicării necorespunzătoare a unghiilor false sau a păstrării pentru o perioadă îndelungată a acestora, vă expuneţi riscului apariţiei unor infecţii. Reziduurile rămase de la acryl pot duce la durere, umflare şi chiar la reacţii alergice puternice. Datorită separării unghiei de patul ei, rădăcina acesteia se deteriorează şi unghia nou crescută poate fi deformată. Vindecarea unghiilor poate dura câteva luni. Pentru a evita apariţia acestor neplăcerii, ar trebui să mergeţi la salon.

În concluzie, unghiile false reprezintă soluţia ideală pentru persoanele nemulţumite de aspectul unghiilor naturale, oferindu-le posibilitatea de a experimenta diverse mărimi, forme şi culori şi de a alege varianta care se potriveşte cel mai bine cu personalitatea lor. Săptămâna viitoare vom vorbi despre aplicarea extensiilor pentru păr.

Articol realizat cu sprijinul Salonului Princess din Hunedoara, telefon: 0729-456.444, e-mail: cursuricoafor70@yahoo.com.

Tags: ,

About Redacţia REPLICA