Mozaic: Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 861 ori

Fenomenul pariurilor există aproape de când lumea. El a cuprins demult şi judeţul Hunedoara. Şi la noi, pariurile sportive gravitează în jurul sportului-rege, fotbalul. Periodic, vom încerca să vă prezentăm date şi sugestii despre partidele care v-ar putea ajuta să ieşiţi în câştig. Mai jos, vă vom prezenta câteva meciuri care vă pot aduce profit săptămâna aceasta la pariuri. 

Steaua întâlneşte pe teren propriu Petrolul Ploieşti şi are nevoie disperată de victorie pentru a mai spera la titlul de campioană. Oaspeţii sunt în lupta pentru evitarea retrogradării şi, în mod normal, vor trage cu dinţii de un punct în Ghencea. Ambele echipe se află într-o formă bună. Petrolul nu a pierdut în ultimele cinci meciuri, deşi a întâlnit pe Dinamo şi CFR Cluj. Steaua vine după un egal pe terenul Rapidului, un egal cu goluri care o avantajează în cazul în care termină campionatul la egalitate de puncte cu echipa antrenată de Răzvan Lucescu.
În ultimele două înfruntări directe a câştigat echipa din Ghencea. Mizez pe valoarea superioară a jucătorilor antrenaţi de Mihai Stoichiţă şi vă recomand să pariaţi 6 unităţi pe victoria gazdelor. La o cotă medie de 1,40, eventualul profit este de 2,4 unităţi.

Liga lui Mitică ne propune un alt meci interesant, codaşa Mioveni primeşte vizita Concordiei Chiajna. Oaspeţii sunt echipa cu cel mai bun parcurs de la începutul returului, în timp ce gazdele au obţinut doar un punct în ultimele patru partide. Laurenţiu Reghecampf a reuşit să revitalizeze echipa din Chiajna şi nu are cum să rateze victoria în faţa unor gazde net inferioare care nu mai au nicio miză. Victoria oaspeţilor este cotată cu 2, o cotă mult prea bună dacă ne raportăm la jocul celor două echipe. Vă recomand să pariaţi fără frică 5 unităţi pe victoria oaspeţilor pentru a obţine un profit de 5 unităţi.

Sâmbătă, 5 mai, Chelsea întâlneşte pe Liverpool în finala cupei Angliei. Deşi casele de pariuri apreciază meciul ca fiind unul foarte echilibrat şi cotele acordate celor două echipe sunt apropiate, eu cred că echipa londoneză este marea favorită a acestei finale. Liverpool a avut un sezon modest şi probabil va încerca din răsputeri să câştige acest trofeu pentru a mai spăla puţin impresia lăsată până acum, dar Chelsea se află într-o formă foarte bună şi probabil se va impune. Jucătorii antrenaţi de Di Mateo au un moral foarte bun după calificarea în finala Champions League şi ultima victorie din campionat, 6-1 în faţa celor de la QPR. Mizez 2 unităţi pe victoria lui Chelsea. La o cotă medie de 2,4 profitul obţinut va fi de 2,8 unităţi.

Ultimul meci pe care vi-l propun săptămâna aceasta este cel dintre echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Donetsk, şi Metalurg, rivala locală. De ani buni Sahtior şi Dinamo Kiev îşi împart trofeele în Ucraina. În acest moment echipa la care evoluează şi românul Răzvan Raţ ocupă prima poziţie în campionat, la egalitate de puncte cu rivala din Kiev. Metalurg se află pe locul şapte şi nu poate emite pretenţii în faţa unui adversar de anvergura Sahtiorului. Mizez fără probleme 10 unităţi pe victoria echipei lui Lucescu. Cota medie este de 1,35. Un profit de 3,5 unităţi la o astfel de partidă este mai mult decât mulţumitor.

Reguli generale

Pentru a câştiga bani din pariuri, aveţi nevoie de o strategie. Nu afirm că deţin reţeta succesului, dar în continuare vă propun una. Primul pas este stabilirea bugetului. Trebuie să ştiţi că profitul obţinut este direct proporţional cu bugetul dumneavoastră şi că nu trebuie să pariaţi mai mult decât vă permiteţi să pierdeţi. Fotbalul este un sport, iar în sport se poate întâmpla orice. După ce aţi sabilit suma pe care vreţi să o investiţi în pariuri, împărţiţi-o în 50 de unităţi. De acum, când vom vorbi despre miză sau profit, vom folosi termenul “unităţi”. De exemplu: dacă aveţi un buget de 1.000 lei, o unitate va echivala cu 20 lei. Pentru a avea şanse mari de câştig, pariaţi un singur meci pe bilet. Câştigul va fi mai mic, dar pe termen mediu şi lung este singura posibilitate de a obţine profit din pariuri. În funcţie de dificultatea evenimentului pe care pariaţi, miza va pleca de la o unitate şi poate ajunge până la zece unităţi.

Vă recomand să pariaţi una, două sau trei unităţi pe meciurile grele, patru sau cinci pe cele cu un grad de dificultate moderat şi între şase şi zece unităţi pe cele care sunt mai uşor de intuit. Înainte de a paria faceţi o analiză a meciului, nu hotărâţi bazându-vă doar pe cote. Găsiţi pe Internet o mulţime de statistici. Când faceţi analiza meciurilor trebuie să ţineţi cont de clasament, forma prin care trec echipele şi de rezultatele înregistrate în ultimele întâlniri directe. Nu pariaţi doar de dragul de a paria. Dacă nu sunt meciuri promiţătoare, mai bine nu pariaţi. Calculaţi la începutul fiecărei luni valoarea unităţii, în funcţie de evoluţia bugetului dumneavoastră.

Dacă respectaţi aceste sfaturi, acordaţi puţin timp, atenţie şi răbdare acestei activităţi şi dacă vă pricepeţi puţin, aveţi şanse mari să obţineţi profit din pariuri.

Tags: ,

About Cristi Iuhasz