Info pescar 3 mai 2012

Articolul a fost vizualizat de 1,227 ori

Cupa Carping Race

Deşi organizatorul cupei Carping Race, desfăşurată duminica trecută la Aurel Vlaicu, ne-a asigurat că populaţia piscicolă este reprezentativă, după marea catastrofă petrecută în această primăvară (circa 25-27 de tone de peşte mort – crap de talie mare, ciortan, caras – din cauza reducerii debitului de apă în toamnă pentru recoltări, iar apoi a îngheţului masiv), din postările de pe Internet rezultă că s-ar fi prins foarte puţin. Concursul a fost organizat pentru promovarea unei nade autohtone fabricate în regim de franciză, despre care vom discuta pe larg cât de curând.

La pescuit, de Zilele Maghiare

Festivalul „Zilele Maghiare” care se desfăşoară în intervalul 28 aprilie – 6 mai, în tot judeţul, a inclus în program şi un concurs judeţean de pescuit, tot la Aurel Vlaicu. Preocupările pentru turism piscicol există şi au fost ridicate la fileu de către Benko Iosif, preşedintele APS Hunedoara. Acesta a venit cu un proiect de parteneriat între oraşele înfrăţite cu municipiul Hunedoara, printre care şi Szombathely din Ungaria. Proiectul include competiţii în manşe duble atât la Hunedoara cât şi pe meleaguri străine.

Şalău de 10 kg, prins pe Mureş

Colaboratorul unei cunoscute reviste de pescuit, Andrei Sava, a prins un şalău capital de 10 kg, pe Mureş. Locul este ţinut secret, însă exemplarul este un veritabil record. Peştele a fost prins cu un blank Phoenix K2 dedicat pentru aplicaţii grele. Vă amintiţi că, anul trecut, Aurel Catană, un pescar din Certejul de Sus, a prins un şalău de peste 10 kg, cântărit ochiometric. Peştele a fost prins în zona crescătoriei de pui de la Bălata.

Tags: ,

About Bogdan Leu