Mozaic: Ce ar trebui să ştiţi despre extensiile “tape-on”

Articolul a fost vizualizat de 4,825 ori

Părul lung şi uşor buclat al Afroditei, coafurile voluminoase ale lui Elizabeth Taylor din anii ’50 sau perfecţiunea cocurilor lui Brigitte Bardot au susţinut visul femeilor de a avea un păr care exprimă stil, eleganţă şi rafinament. Surprinzător sau nu, toate aceste imagini revin în actualitate şi sunt concentrate în soluţii rapide, la care orice femeie poate apela. Cocurile împletite care se ataşează părului natural, şuviţele colorate în ton cu manichiura sau cu machiajul, volum atât în partea superioară cât şi în partea inferioară, toate sunt accesibile oricui prin aplicarea extensiilor de păr. 

În zilele noastre, rolul acestora nu se mai rezumă doar la a îndeplini un moft sau un capriciu de moment, valoarea estetică ramificându-se în multiple direcţii. Acestea pot contribui la conturarea unei imagini de sine, alta decât cea existentă la un moment dat şi la evidenţierea laturii senzuale feminine. Părul lung necesită o îngrijire aparte şi minuţioasă, iar puseurile de androginitate, care au invadat scena socială de câteva sezoane bune, nu au făcut altceva decât să simplifice lucrurile şi să completeze zona de confort asociată persoanelor feminine care nu se bucură de un păr natural cu fir gros, de un volum firesc şi de o calitate a părului care să permită creşterea sa nestingherită.

În numerele trecute am vorbit despre tipurile de extensii clasice, acestea fiind cele mai cunoscute şi mai des folosite. În acest număr vă invit să descoperiţi o inovaţie în domeniul coafurii, extensiile de păr “tape-on”. Ele se mai numesc şi “skin wefts”, pentru că la capăt ele sunt unite printr-o bandă transparentă, care lasă să se vadă scalpul şi, astfel, după aplicarea lor pare că extensiile ies direct din piele, devenind astfel aproape invizibile. Ele nu se lipesc pe pielea capului, în ciuda denumirii de “skin wefts”, ci se aplică pe păr foarte aproape de rădăcină.

Spre deosebire de cele clasice, acestea nu dăunează părului natural şi nici scalpului. Aplicarea lor se face la rece şi durează aproximativ 30 de minute. Aceasta se poate face, după spălarea şi usucarea părului, în trei moduri:

Montarea simplă. Benzile se lipesc la câţiva milimetri de rădăcina părului, în mai multe straturi. Această metodă permite lipirea suviţelor foarte aproape de scalp şi este recomandată pentru straturile superioare.

Montarea “sandwich-style” este cea mai utilizată. Ea se realizează prin lipirea a două şuviţe de extensii pe o şuviţă naturală şi permite aplicarea unei cantităţi mai mari de păr.

Montarea fir cu fir “fusion style”. Acestă metodă este asemănătoare cu cea de aplicare a extensiilor cu cheratină şi este cea mai puţin recomandată. După aplicarea tuturor şuviţelor din setul de extensii, părul se coafează în funcţie de preferinţele clientei. Acestea rezistă între trei şi şase luni, în funcţie de ritmul de creştere a părului persoanei care le poartă. După acest timp se dau jos, se schimbă banda adezivă şi se refolosesc. Întreţinerea lor se face cu şampon şi balsam hidratant.

Ţinând cont de faptul că extensiile “tape-on” sunt singurele care nu vă afectează într-un mod negativ sănătatea părului şi a scalpului, acestea sunt alegerea ideală pentru oricine doreşte o îmbunătăţire a coafurii.

Tags: ,

About Redacţia REPLICA