Sport: CFR Simeria a câştigat clar

Articolul a fost vizualizat de 1,393 ori

Bănăţenii de la Făget au poposit pentru a treia oară în acest tur de campionat în judeţul Hunedoara. Dacă la primul “descălecat” învingeau la Petroşani pe Jiul cu 1-0, următoarele două deplasări le-au fost “fatale” celor de la Flacăra. 0-5 cu FC Hunedoara, iar acum un 0-4 la fel de concludent cu CFR Simeria, care a făcut destul de repede uitată înfrângerea din etapa trecută, de la Valea lui Mihai.

Într-un singur sens

Simerienii (în galben) s-au impus categoric, acasă, în faţa bănăţenilor din Făget

Meciul de la Simeria nu prea a avut istoric, elevii lui Opric reuşind să se impună de o manieră categorică, problema învingătorului nefiind pusă niciun moment sub semnul întrebării. Partida a început abrupt, cu gazdele hotărâte să tranşeze din start soarta jocului. Era în minutul 2 când D. Dăscălescu l-a obligat pe ex-hunedoreanul Gălan să scoată de pe linia porţii. Veteranul ceferist nu a mai ratat însă şapte minute mai târziu, când a fructificat, cu o lovitură de cap, excelenta centrare care i-a venit de la tânărul Făgărăşanu.

Presiunea la poarta celor din Făget s-a menţinut şi, în consecinţă, a venit şi cel de-al doilea gol. Unul înscris tot cu capul, de data aceasta de Găceanu, care a reluat din mijlocul careului mic mingea trimisă din lovitură de colţ de Vişan (min. 24). Oaspeţii îşi amintesc şi ei că sunt pe teren şi la prima lor acţiune ofensivă sunt aproape de a reduce din handicap. Boghian s-a “jucat” cu doi adversari, dar Dragota a fost la post şi s-a opus golului (min. 28). În faza imediat următoare, Dăscălescu pleacă de la centrul terenului.

Deşi era urmărit de un adversar a reuşit să şuteze de la 20 de metri puţin pe lângă. Nu acelaşi lucru se va întâmpla, din fericire, peste alte 10 minute, când tabela de marcaj se va modifica pentru a treia oară. Făgărăşanu pătrunde fulminant în centru, trimite puternic, Iacob respinge în lateral, de unde, aflat la momentul potrivit, Lintaru înscrie al treilea lui gol consecutiv din actualul campionat. Putea fi 4-0 încă înainte de a se intra la cabine, dar Făgărăşanu s-a complicat într-o fază în care îi pierduse pe drum pe Iacob şi Gălan.

Ex-stelistul Marius Baciu a schimbat ca la hochei după pauză, introducând trei noi jucători, dar nu a putut decât să limiteze diferenţa de scor. Cel de-al patrulea gol îi va aparţine lui Pepenar, care a combinat cu Lintaru, acesta din urmă i-a recentrat şi jucătorul CFR-ului a trimis cu capul peste goalkeeper-ul ieşit în întâmpinare (min. 62). Flacăra bănăţeană a reuşit să mai pâlpâie doar de două ori până la final, dar Seroni şi Doroi nu au reuşit să-l învingă pe Dragotă.

CFR Simeria – Flacăra Făget: 4-0 (3-0)

Au marcat: D. Dăscălescu (min. 9), Găceanu (min. 24), Lintaru (min. 38), Pepenar (min. 62)
CFR Simeria: Dragotă – Vîrtan , Buta, Stroia, Găceanu (min. 73, Şoit) – Făgărăşanu, Vişan, Pepenar (min. 81, Ivaşcu), Ungureanu – Lintaru (min. 63, Chelariu), D. Dăscălescu (min. 63, Suciu).
Antrenor: Marius Opric.

Flacăra Făget: Iacob – Petruş, Demian, Gălan (min. 46, Tache), Burduhos (min. 46, Popovici) – Mihuţa (min. 46, Ad. Ilie), Briciu, Popescu, Drăgan – Seroni, Boghian (min. 83, Doroi).
Antrenor: Marius Baciu,
Stadion: “CFR-Marmosim”.
Spectatori: 100

About Ion Bădin