Fotbal: Final de stagiune cu victorie

Articolul a fost vizualizat de 1,187 ori

Feroviarii au ţinut să se despartă de proprii spectatori cu o victorie şi au reuşit acest lucru, chiar dacă nu le-a fost uşor, “gugulanii” din Caransebeş dând o replică tăioasă. Oaspeţii au avut prima şarjă periculoasă în minutul 9, dar şutul lui Şandru de la 16 metri, deviat de un fundaş, a căzut pe plasă. Gazdele vor reuşi să deschidă scorul după alte două minute prin golgeterul lor, Lintaru, care, după ce a primit o pasă de peste 40 de metri de la Găceanu, a tras în colţul scurt din şase metri învingându-l pe Vulpescu. Cărăşenii au restabilit egalitatea în minutul 29 dintr-o fază fixă.

Păduraru l-a împins clar în careu pe Văcărescu, penalty-ul fiind transformat cu multă siguranţă de Staicu. Simerienii puteau încheia în avantaj primele 45 de minute când, după un luft al lui Firoiu în propriul careu, mingea a ajuns la Zdrîncu, aflat în poziţie foarte bună de finalizare, dar acesta l-a luat la “ţintă” pe portarul advers.

Începutul celui de-al doilea mitan îi arată pe băieţii lui Marius Opric decişi să tranşeze soarta partidei. În minutul 49, D. Dăscălescu se trezeşte cu balonul în faţa porţii, dar un fundaş reuşeşte să devieze în corner. Va fi totuşi 2-1 în minutul următor, când acelaşi D. Dăscălescu a centrat scurt în gura porţii, de unde Găceanu a reluat cu capul sub transversală.

Partida este plină de suspans şi, în minutul 51, Staicu este agăţat în suprafaţa de pedeapsă de autorul golului doi. Centralul acordă din nou fără ezitare lovitură de pedeapsă, dar Dragota ghiceşte colţul şi parează şutul lui Suru. Meciul se încinge la propriu, cu ceva faulturi mai dure şi de o parte şi de cealaltă, iar în minutul 66 cei de la Autocatania au o nouă şansă să egaleze, Bîrsan scapă cu Găceanu în “spate”, fixează colţul scurt, dar rateză de puţin ţinta. Uibariu are şansa să încheie definitiv conturile, când, din cinci metri, singur cu portarul a trimis mult peste (min. 82). Gugulanii au ultima oportunitate a meciului în minutul 84, dar “capul” lui Anagor din şase metri a ocolit vinclul porţii. Vacanţă pentru cele două grupări, cu CFR Simeria pe locul şase. E mult? E puţin? Depinde de ceea ce şi-au dorit simerienii în acest campionat.

CFR Simeria – Autocatania Caransebeş  2 – 1 [1 – 1]

Au marcat: Lintaru (min. 11), Găceanu (min. 50) / Staicu (min. 29 – penalty).
CFR: Dragotă – Vîrtan, Stroia (min. 50, Suciu), Păduraru – Găceanu – Zdrîncu (min. 66, Uibariu), Vişan, Pepenar, Lintaru (min. 60, Făgărăşanu) – Dăscălescu (min. 82, Ungureanu). Antrenor: Marius Opric.
Autocatania: Vulprescu – Firoiu, Yacouba (min. 55, N. Bona), Chirea, Nemţescu – Văcărescu (min. 66, Anagor), Suru, Poenaru – Bîrsan – Şandru, Staicu (min. 73, D. Bona) .
Antrenor: Romulus Ciobanu. Arbitru: Răzvan Cadar.
Asistenţi: Casian Bala – Sorin Rotaru (toţi trei din Arad).
Stadion: “CFR”. Spectatori: 100.

About Ion Bădin