Masajul se numără printre cele mai vechi procedee folosite de oameni pentru alinarea durerilor. Acesta este o componentă importantă a medicinei tradiţionale chineze, dar are origini şi în India. Masajul indian se realiza prin presarea şi frământarea părţilor moi ale corpului, începând cu faţa, continuând cu trunchiul şi terminând cu membrele superioare şi inferioare. Cititnd acest articol veţi afla care sunt principalele tipuri de masaj şi ce beneficii vă aduc acestea.
Ce este masajul?
Masajul este procedeul de stimulare şi destindere a muşchilor, constând în fricţiuni sau lovituri uşoare, executate cu ajutorul mâinilor sau al unor aparate speciale. Acesta are şi rol de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine.
Tipuri de masaj
- Masajul de relaxare se execută la nivelul întregului corp şi are ca scop eliminarea rapidă a oboselii, relaxarea musculară şi generarea unei stări generale bune. Nu este dureros, ajută la ameliorarea stării de oboseală şi la detensionarea articulaţiilor.
- Masajul anticelulitic este una dintre cele mai bune soluţii pentru vindecarea celulitei. Aceasta este o inflamaţie apărută la nivelul ţesutului conjunctiv, cauzată de toxinele pe care organismul nu reuşeşte să le elimine, fiind caracterizată prin îngroşarea şi inflamarea ţesuturilor, dând pielii aspectul inestetic de “coajă de portocală”. Zonele cele mai afectate de celulită sunt: şoldurile, fesele, coapsele, abdomenul şi braţele.
- Reflexologia este arta ştiinţifică de diagnosticare şi vindecare prin apăsarea şi stimularea a anumitor zone reflexogene de la nivelul picioarelor, al zonei dorsale, al mâinilor sau al urechilor, care corespund tuturor organelor şi părţilor corpului uman.
Reflexologia are două componente: reflexodiagnostic şi reflexoterapie.
Reflexodiagnosticul constă în reperarea punctelor sensibile, dureroase şi încărcate, din zonele reflexe. Palpând în profunzime zona reflexogenă, foarte bogată în terminaţii nervoase şi vasculare, se poate identifica o suferinţă morfo-funcţională a organului reflexogen.
Reflexoterapia constă în tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene diagnosticate ca fiind sensibile. În timpul masajului, aceste puncte reflexe trebuie controlate în permanenţă pentru a evita traumatizarea zonele învecinate. - Masajul curativ ajută la vindecarea leziunilor muşchilor, tendoanelor şi ale ligamentelor.
- Shiatsu este o tehnică orientală de masaj şi are ca scop eliminarea blocajelor energetice ale organismului, având efect calmant prin eliminarea durerilor musculare şi reumatice.
Relaxarea este vitală pentru orice formă de masaj. Acesta trebuie să se facă într-o atmosferă plăcută. Cu cât atmosfera este mai calmă şi mai confortabilă, cu atât va fi mai eficient masajul. Camera aleasă pentru masaj trebuie să fie călduroasă, cu o lumină discretă şi muzică relaxantă pe fundal. Un salon vă oferă aceste facilităţi şi vă puteţi bucura de o atmosferă ideală şi un masaj după preferinţe, care să vă elibereze de stresul cotidian.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.