Autorităţile caută soluţii disperate pentru a rezolva problema deficitelor create de recesiune. Una dintre ele pare a fi o amânare a vârstei la care se va putea ieşi la pensie.
Astfel, vârsta de pensionare în ţările Uniunii Europene ar putea urca spre 70-80 de ani, consideră directorul general al AIG, Robert Benmosche. Numai aşa pensiile şi serviciile medicale se vor încadra în buget. Lumea va munci mai mult, ridicând povara de pe tineret, a opinat Benmosche (68 de ani), citat de Bloomberg.
Benmosche crede ca ieşirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru ţară, iar Europa trebuie să împiedice acest scenariu. Grecia are o vârstă medie efectivă de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scăzute din Europa, în timp ce durata medie de viaţă este de 81,3 ani, potrivit datelor Bloomberg.
PROBLEMA LIPSEI FONDURILOR PT PLATA PENSIILOR ESTE PREZENTATĂ EXAGERAT. REZOLVAREA EI DEŞI E RELATIV SIMPLĂ, E PUSĂ CA DE OBICEI DRAMATIC ŞI INSIDIOS.
PRESUPUSA “SALVAREA” A EURO PRIN CREŞTEREA VÂSTEI DE PENSIONARE PÂNĂ LA MOARTE ESTE UN SOFISM IEFTIN LANSAT DE INIŢIATORII ŞI PROFITORII “CRIZEI MONDIALE”, PRIN GURA PIONULUI LOR BenMosche DE LA A.I.G.
ACEŞTIA ÎŞI DORESC DE FAPT SĂ “IEŞIM” LA PENSIE LA 80 DE ANI PENTRU A ACCENTUA CRIZA SOCIALĂ CA MIJLOC DE REDUCERE A POPULAŢIEI ŞI PT CREŞTEREA GRADULUI DE CONTROL ASUPRA ASPECTELOR SOCIALE ALE ACESTEIA!