Cronica sentimentală: Între europene şi ligile mici, foarte mici

Articolul a fost vizualizat de 1,034 ori

Într-o publicaţie săptămânală este imposibil de ţinut pasul cu EURO 2012! Dar nici nesimţita televiziune “publică” nu reuşeşte, însă ne aduce aminte de anii dinainte de 1990, când atârnam… ligheane pe la ferestre ca să prindem transmisiile vecinilor. De aceea, ne rezumăm la a sublinia că, adevărată cursă de anduranţă fiind, campionatul va cerne cu migala-i de aşteptat şi cu obiectivitate topul european al valorilor fotbalistice.
Cam deodată cu începerea europenelor, s-a încheiat campionatul ligii secunde, având drept laureate pe Gloria Bistriţa, Politehnica Iasi, cu… originalul antrenor Ionuţ Popa la cârmă, care le promovează, şi alţii, mai docţi, retrogradează echipele sale, apoi Viitorul Constanţa, cu … diploma de absolvire a şcolii de antrenori de către Gică Hagi, şi o echipă din Drobeta Tr. Severin, de la care, hahalera ăla de Mitică zicea că nu cunoaşte pe nimeni! Nici pe Gheorghe Constantin-Vâlcea???? E drept, nu aţi fost colegi de puşcărie, făcând-o la distanţa de mulţi ani, unul de altul. La mulţi ani! Şi împreună… timişorenii au fost pedepsiţi binemeritat pentru că i-au ciugulit grăunţe din palma unui martafoi cât un foi, în loc să-l zburătăcească dincolo de Pădurea Verde.

Mureşul Deva, încropită deodată cu arteziana electorală, nu a ajuns la… alegeri în stare de funcţionare, precum fântâna, un pui drăgălaş al celei din faţa hotelului Bellagio din Las Vegas. Din păcate, Mureşul nu şi-a împlinit menirea de agent electoral, dar aşa, cu o echipă adunată cu patru zile înaintea returului, din… cioturi, nici Murinho nu putea face mai mult. Deocamdată atât! Îl aşteptăm pe Nelu Badin cu analiza completa.

About Nicolae Stanciu