Mozaic: Ce trebuie să ştiţi despre masajul anticelulitic

Articolul a fost vizualizat de 1,591 ori

Masajul este considerat cea mai bună metodă de eliminare şi prevenire a celulitei. Prin masaj se acţionează eficient asupra regiunilor afectate de celulită şi se favorizează diminuarea retenţiei de apă şi eliminarea toxinelor din corp. Celulita este o acumulare de grăsimi subcutanate. Aceasta are ca efect creşterea ponderală locală. Femeile sunt adesea afectate de această tulburare din cauza hormonilor estrogeni. Aceştia favorizează depunerea grăsimilor la nivelul feselor şi al coapselor. Apariţia celulitei are mai multe cauze. Printre acestea se numără circulaţia venoasă şi limfatică deficitară, alimentaţia nesănătoasă, lipsa activităţii fizice, stresul şi dezechilibrul hormonal. După stadiul în care a ajuns, celulita se împarte în patru categorii:

  1. Celulita uşoară. Suprafaţa pielii este aparent netedă, dar dacă este strânsă în pliu pielea de pe coapse, se observă aspectul de „portocală”.
  2. Celulita medie este vizibilă şi în starea de relaxare a muşchilor, mai pregnant în zona pulpelor.
  3. Celulita profundă. O arie tot mai extinsă de piele capătă un aspect respingător având o mulţime de noduli subcutanaţi, inflamaţii şi gropiţe. Dacă nu se iau măsuri, se pot dezvolta schimbări ireversibile.
  4. Celulita gravă este caracterizată prin dereglări severe de circulaţie, cu umflături masive şi dilatarea venelor. Orice atingere a zonei afectată este dureroasă.

Cum scăpăm de celulită?

Vindecarea şi prevenirea celulitei se face prin combinarea dietei cu activitatea fizică, folosirea cremelor pentru slăbit şi sedinţe de masaj. Sedinţele de masaj anticelulitic combinate cu un regim potrivit duc la eliminarea toxinelor din ţesuturi redând pielii elasticitatea normală. Acesta acţionează asupra musculaturii, articulaţiilor şi a ligamentelor.
Tratamentul prin masaj anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare şi eliminare a celulitei. Rezultatul este rapid şi vizibil după minim zece şedinte. Este una din cele mai bune soluţii de a scăpa de „coaja de portocală“, fiind efectuat local, în zonele afectate de celulită.

De ce este dureros masajul anticelulitic?

Celulita este o boala a pielii care provoacă durere, iar în masajul anticelulitic se folosesc manevre mai “dure” şi mai profunde cum ar fi: fricţiunile, frământatul, ciupiturile etc. Intensitatea manevrelor se stabileşte în funcţie de sensibilitatea fiecărei persoane şi nu trebuie să lase vânătăi. Pentru a obţine rezultate mai bune, masajul trebuie să fie făcut de către un profesionist.

Masajul anticelulitic elimină celulita, stimulează şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, tonifică musculatura, ajută la spargerea şi eliminarea nodulilor celulitici, reduce stratul adipos şi ajută la redobândirea elasticităţii şi fermităţii pielii. Pentru un efect garantat, şedintele de masaj trebuie efectuate intensiv, de trei ori pe săptămână, iar după obţinerea rezultatelor dorite, o şedinţă pe săptămână pentru întreţinere.

About Cristi Iuhasz