Cât trebuie să muncească un român ca să-şi cumpere o bere?

Articolul a fost vizualizat de 665 ori

Dacă în medie un european trebuie să muncească opt minute pentru a-şi permite o bere, un român trebuie să muncească o jumătate de oră pentru o bere. Sunt evaluările făcute de reprezentanţii Asociaţiei Berarii României.

După un an 2011 în care se făcuse simţită o stabilizare a pieţei, consumul de bere din România corespunzător primului trimestru al anului în curs a înregistrat o scădere de 5%, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Comparativ cu rezultatele primului trimestru din 2008, an de referinţă pentru istoria pieţei din punctul de vedere al consumului înregistrat, scăderea pe primele trei luni ale anului 2012 este de 23%.

Perioada de linişte din 2011, când piaţa a dat semne de stabilizare, a fost spulberată încă de la începutul acestui an, când declinul a revenit în forţă. Reducerea consumului de bere la nivelul pieţei a avut implicaţii negative pe ansamblul industriei berii, în special de natură socială. Astfel, în doar trei ani, numărul locurilor de muncă generate de industria berii la nivelul întregii economii a ţării, direct şi indirect, s-a redus cu 21%, scăzând de la 96.400, la 76.000.

Tags:

About Adrian Sălăgean