Program de finanţare pentru IMM-uri

Articolul a fost vizualizat de 714 ori

Un nou program de finanţare pentru IMM-uri este în curs de derulare. Sub denumirea “Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă”, noul culoar de finanţare se adresează Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, societăţilor comerciale şi societăţilor cooperatiste. Valoarea finanţării este de 100.000 de lei, bani care trebuie să reprezinte maximum 60-80 la sută din totalul cheltuielilor eligibile efectuate. Finanţator este Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, iar bugetul programului este de 7 milioane de lei.

Ce urmăreşte acest program?

Sprijinirea operatorilor economici, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.

Programul mai urmăreşte: întărirea capacităţii operatorilor economici de promovare a produselor şi serviciilor de piaţă, precum şi dezvoltarea şi modernizarea activităţii comercianţilor şi prestatorilor de servicii de piaţă. Perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 20 şi 24 iunie anul curent.

Mai multe informaţii la www.fonduri-structurale.ro.

Tags:

About Adrian Sălăgean