EURO 2012 – Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 975 ori

Prima fază a acestei competiţii, cea a grupelor, s-a încheiat. Doar jumătate dintre echipele care au luat startul competiţiei merg mai departe. Majoritatea meciurilor au fost echilibrate şi doar momentele de sclipire ale unor jucători de super clasă au făcut diferenţa între învingători şi învinşi. De acum, miza va creşte şi partidele vor fi mai tacticizate, motiv pentru care mă aştept ca media de goluri marcate pe meci sa intre pe un trend descendent. Din grupa A s-au calificat Cehia şi Grecia, în detrimentul Rusiei şi gazdei Polonia. Ruşii păreau favoriţi în această grupă şi au început foarte bine turneul final, cu o victorie categorică în faţa Cehiei. Apoi a urmat egalul cu Polonia şi înfrângerea surprinzătoare în faţa elenilor. Aceste rezultate i-au lasat pe ruşi pe un dezamăgitor loc trei.

Polonezii au fost împinşi de la spate de public, dar nu au impresionat deloc. Cu doar două puncte, s-au clasat pe poziţia a patra. Cehia a reacţionat ca o echipă mare după înfrângerea usturătoare în faţa Rusiei şi a reuşit să se impună împotriva Greciei şi a Poloniei, câştigând grupa. Grecia nu a impresionat cu nimic, dar a jucat destul de bine şi a reuşit să se califice. Supriza neplăcută a grupei B este Olanda. Aceasta nu a reşit să câştige niciun punct, deşi era văzută de mulţi ca fiind una dintre favoritele la câştigarea trofeului.

Danemarca a făcut o figură frumoasă reuşind meciuri bune în “grupa morţii”, grupă în care a întâlnit adversari mai bine cotaţi. Portugalia şi Germania au jucat foarte bine şi s-au calificat meritat în sferturile de finală. În grupa C, Spania s-a clasat fără emoţii pe prima poziţie şi îşi continuă drumul spre câştigarea trofeului.

Croaţia s-a luptat până la final pentru calificare, dar a fost învinsă de Italia care merge mai departe în fazele superioare ale competiţiei. Irlanda a fost un adeversar facil în această grupă, în care nu a reuşit să încurce pe nimeni. Din grupa D s-au calificat Anglia şi Franţa. Grupa a fost foarte echilibrată, Suedia şi Ucraina fiind o “nucă greu de spart”. Capetele de afiş ale sferturilor de finală sunt Spania-Franţa şi Anglia-Italia. Ibericii au un meci foarte greu în faţa franceziilor care stau bine în teren şi pot lovi decisiv prin Franck Ribery. De partea cealaltă, Fernando Torres pare a fi principala “gură de foc”. Cred că spaniolii vor avea iniţiativa, vor construii şi vor încerca să gasească spaţii pentru a penetra apărarea adversă. Pariez pe calificarea spaniolilor 5 unităţi. La o cotă de 1.40, eventualul profit va fi de 2 unităţi.

Partida dintre Anglia şi Italia este mult mai imprevizibilă. Englezii nu au rupt gura târgului la acest turneu final, dar au avut un joc solid şi sigur. În partida cu Italia, cred că pleacă din postura de favoriţi. Calificarea Angliei este cotată cu 1.90, cota fiind destul de bună. Mizez 4 unităţi pe englezi. Acest pariu ne va aduce un profit de 3.6 unităţi.

Cel mai predictibil meci din faza sferturilor este cel dintre Germania şi Grecia. Nemţii şi-au confirmat statul de pretendenţi la câştigarea trofeului şi au avut o prestaţie foarte bună în grupă, câştigând toate partidele. Acestă realizare este una lăudabilă, ţinând cont de adversarii pe care i-au întâlnit. Pariez 8 unităţi pe o victorie în primele 90 de minute a Germaniei. Cota pentru acest pronostic este de 1.35, eventualul profit fiind de 2.8 unităţi. Ultimul sfert, cel dintre Portugalia şi Cehia, pare să fie la-ndemâna trupei lui Cristiano Ronaldo. Pariez 6 unităţi pe calificarea portughezilor. La o cotă de 1.30, vom obţine 1.8 unităţi profit. Succes!

About Cristi Iuhasz