Mozaic: Ce trebuie să ştiţi despre genele false

Articolul a fost vizualizat de 3,337 ori

Importanţa aspectului fizic creşte de la o zi la alta, iar pentru că metodele convenţionale de înfrumuseţarea nu mai satisfac în totalitate nevoile indivizilor, aceştia au început să improvizeze şi astfel au apărut o serie de produse precum: extensiile de păr, unghiile false şi genele false. A venit rândul genelor false să fie în centrul atenţiei noastre.  Iată ce trebuie să ştiţi despre acestea:
Inventatorul genelor false este D. W. Griffith, un regizor american de la începutul secolului XX. În timpul filmării lung metrajului “Intoleranţa”, relizat în 1916, aceasta a dorit ca una dintre actriţe să aibă gene lungi şi a sugerat utilizarea butaşilor de păr de la o perucă şi lipirea lor pe pleoapele actriţei. Genele false au început să câştige popularitate în anii ’60, însă au luat cu adevărăt amploare abia în 2000, când femeile au început să le poarte tot mai frecvent pentru a-şi îmbunătăţi aspectul genelor.

Folosirea genelor false este o opţiune excelentă pentru cei care vor creşterea lungimii şi volumului genelor fără o cantitate excesivă de rimel. O gamă variată de gene false se găsesc astăzi în magazinele de produse cosmetice. Ele se comercializează împreună sau separat de accesoriile necesare finisajului: adeziv de aplicare, pieptene pentru gene, soluţie pentru îndepărtat.

Genele false se împart în două mari categorii:

1. Genele false de tip bandă adaugă densitate şi volum de-a lungul întregii pleoape. Acestea sunt uşor de aplicat şi oferă posibilitatea de a obţine diverse efecte în funcţie de forma genelor. Se recomandă scoaterea genelor false tip bandă seara, înainte de culcare. Dezavantajul acestora este ca se pot dezlipi la extremităţi şi nu arată la fel de natural ca şi cele individuale.

2. Genele false individuale. Acest tip de gene necesită mai mult timp pentru aplicare decât cele tip bandă, dar oferă un aspect mai natural şi mai durabil. Acestea se impart în 2 subcategorii:

  • Firele individuale oferă un concept similar extensiei de păr şi se aplică, fir cu fir, pe genele naturale, în vederea lungirii acestora. Avantajul acestora este durata mai mare de viaţă, aceasta ajungând până la maxim două luni. La capitolul “dezavantaje”, putem puncta durata mare de aplicare, până la trei ore, şi costul ridicat.
  • Mănunchiurile, sau aşa-zisele “smocuri”, sunt genele false cele mai des utilizate. Acestea sunt mai uşor de aplicat şi pot fi purtate, în funcţie de adezivul cu care sunt montate, până la câteva săptămâni.

Genele false pot fi aplicate în saloanele de cosmetică sau, cu puţină îndemânare, ţi le poţi aplica singură, chiar la tine acasă. În cazul celor de tip “smocuri” se recomandă îndepărtarea lor de către un specialist, pentru a nu risca ruperea genelor naturale.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz