Piaţa auto hunedoreană a scăzut cu peste 60 la sută

Articolul a fost vizualizat de 2,309 ori

Apetitul investiţional al hunedorenilor pentru maşini s-a diminuat considerabil în perioada de criză. Alături de piaţa imobiliară, piaţa auto în judeţ a scăzut dramatic în ultimii cinci ani. Potrivit datelor furnizate de econtext.ro, judeţul Hunedoara se află pe locul patru naţional la capitolul scăderii numărului de tranzacţii cu maşini.

Astfel, dacă aferent lunii ianuarie 2007, în judeţ se înmatriculau 220 de automobile, în luna ianuarie 2012 numărul maşinilor înmatriculate este de doar 73 de unităţi. Prin urmare, la perioada de comparaţie, atrofierea pieţei auto în judeţ a fost de 67 la sută, un procentaj care, după cum spuneam, marchează a patra scădere pe plan naţional.

Top recul

Practic nu există judeţ în România în care piaţa auto să nu fi cunoscut regres, sau măcar să se fi păstrat la cotele din 2007. Înaintea Hunedoarei, în topul scăderii, se află judeţele Olt, unde piaţa auto s-a diminuat cu 68 la sută în perioada analizată, Argeş, 68 la sută şi pe primul loc, cu un procent de diminuare de 71 la sută, se situează Bucureştiul, unde în perioada analizată numărul de maşini înmatriculate a scăzut de la 13.973 la 4.053 de unităţi.

Cel mai mic recul al pieţei auto s-a înregistrat în judeţul Vrancea, unde procentul de atrofiere este de doar 14 la sută. La nivelul întregii ţări, în intervalul luat pentru comparaţie, scăderea pieţei auto este de 65 la sută. Dacă în ianuarie 2007, în România au fost înmatriculate 21.930 de maşini, în prima lună din acest an, numărul maşinilor care au primit drept de circulaţie a fost de doar 7.721.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean