Importanţa aspectului fizic creşte de la o zi la alta, iar pentru că metodele convenţionale de înfrumuseţare nu mai satisfac în totalitate nevoile indivizilor, aceştia au început să improvizeze şi astfel au apărut o serie de produse precum: extensiile de păr, unghiile şi genele false, oja permanentă şi machiajul semipermanent. A venit rândul machiajului semipermanent, cunoscut şi sub numele de micropigmentare, să fie în centrul atenţiei noastre.
Iată ce trebuie să ştiţi despre acesta:
Această tehnică datează de la începutul secolului XX. În anul 1930 a fost folosită pentru prima dată în cosmetică şi de atunci a rămas o soluţie viabilă pentru machiaj. Machiajul semipermanent este o operaţiune noninvazivă pentru piele, de colorare a zonelor pe care dorim să le evidenţiem. Aceasta este realizată prin introducerea unor pigmenţi în straturile superioare ale epidermei. Aceşti pigmenţi sunt de natură vegetală şi se aleg în funcţie de culoarea dorită.
Femeile cu un ritm de viaţă alert vor aprecia acest tip de machiaj ca fiind unul eficient, care le ajută să economisească timp. Machiajul semipermanent este o soluţie foarte bună pentru camuflarea cicatricelor şi pentru cei care nu tolerează aplicarea normală a produselor folosite la machiajul clasic.
Această metodă permite obţinerea unor sprâncene mai voluminoase şi mai arcuite, conturarea ochilor prin linii subţiri şi subtile pe ambele pleoape şi conturarea, colorarea pe toată suprafaţa sau redefinirea buzelor. Aplicarea acestui tip de machiaj dureză între 30 şi 180 de minute, în funcţie de complexitate şi de zona tratată.
Durerea se manifestă sub forma unor senzaţii de înţepătură uşoară. Pe zona care urmează a fi machiată semipermanent se aplică o cremă anestezică şi apoi, cu ajutorul aparatului, se introduc pigmenţi de culoare în piele.
După operaţiune, zona va fi roşie şi uşor iritată, dar acest lucru va dispărea în maxim două ore. Se va forma o coajă care va dispărea în aproximativ şapte zile de la intervenţie. De obicei, sunt necesare două şedinţe pentru a obţine rezultatul dorit. Fiind o procedură care implică uneori sângerare, există riscul de transmitere a bolilor şi a infecţiilor.
Machiajul semipermanent trebuie realizat de către persoane specializate, în condiţii de igienă maximă. Acest tip de machiaj nu trebuie confundat cu tatuajul. Spre deosebire de tatuaj, care este permanent, micropigmentarea are mai multe avantaje: durează până la cinci ani, se poate şterge cu o cremă abrazivă, nu-şi schimbă culoarea şi are un aspect natural. Micropigmentarea are şi câteva dezavantaje. Necesită o îngrijire mai atentă şi trebuie ferită de expunerea la soare sau protejată cu o cremă.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.