Mozaic: Ce trebuie să ştiţi despre manichiura SPA

Articolul a fost vizualizat de 2,552 ori

Cuvântul “SPA” nu are o semnificaţie clară. Unele surse spun că este o abreviere a sintagmei latine Salus Per Aquam, care înseamnă “sănatos cu ajutorul apei”. Altele susţin că termenul provine de la statiunea balneoclimaterică belgiană din regiunea Valonia, numită chiar Spa. Aceasta este cunoscută încă din Evul Mediu pentru izvoarele sale pline de virtuţi terapeutice.
Manichiura SPA este o îngrijire completă pentru mâini şi se realizează în patru paşi: exfoliere, revitalizare, reînnoire şi protecţie. Efectul acesteia este vizibil mai mult timp decât efectul unei manichiuri clasice. Pielea este mai catifelată şi ritmul de creştere al cutelor scade. Acest tip nou de manichiură este un remediu ideal pentru aspectul uscat şi crăpat al mâinilor şi, în combinaţie cu un masaj special pentru detoxifiere, este foarte relaxant pentru mâini. 

Manichiura SPA se poate face în maximum 45 de minute şi nu are efecte negative asupra unghiilor.

  1. Exfolierea asigură pregătirea pielii şi eliminarea celulelor moarte de pe piele. Aceasta se face cu scrub, prin masarea lui pe mâini timp de două minute, până când cristalele de zahăr se topesc.
  2. Revitalizarea se face în apă călduţă, cu ingrediente pe bază de fructe care catifelează pielea şi au ca rezultat schimbarea totală a aspectului acesteia. Unghiile sunt albite datorită magneziului şi rămân sănătoase datorită ingredientelor care curăţă şi protejează împotriva bacteriilor şi a ciupercilor.
  3. Reînnoirea este etapa cea mai importantă, în care pielea este hrănită cu ajutorul măştilor pe bază de argilă şi unt, al serului pentru întinerire, care previne apariţia ridurilor şi petelor brune şi le tratează dacă au apărut deja. Masca şi serul îşi fac efectul în zece minute, timp în care mâna este înfoliată în mănuşă şi prosop. Pe durata celor zece minute se curăţă unghiile şi se îngrijeşte cuticula.
  4. Protecţia este etapa în care vă puteţi bucura de masajul relaxant despre care am vorbit. Crema hidratantă care se foloseşte lasă o peliculă protectoare ce vă va menţine mâinile hidratate pentru mai mult timp. Manichiura SPA poate fi folosită şi de către bărbaţi, aceasta având acelaşi rol de hidratare şi îngrijire a pielii.

Săptămâna viitoare vom vorbi despre pedichiura SPA şi beneficiile sale.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz