Ponturi pentru pariori: Liga 1 – un nou început, acelaşi scenariu

Articolul a fost vizualizat de 1,056 ori

Mai este o zi până la startul unui nou sezon în “Liga lui Mitică”. Echipele vin după pregătirea de vară, perioadă în care au muncit pentru a obţine rezultate bune în sezonul care stă să înceapă. Este prematur să discutăm despre favorite la titlu. Steaua, ca de fiecare dată în ultimii ani, se anunţă mare favorită la titlu. Are un lot numeros şi valoros, un antrenor care şi-a demonstrat calităţile la Concordia Chiajna, dar mai are nevoie de normalitate. Două sau trei etape consecutive fără victorie îl vor aduce din nou în prim-plan pe antrenorul din lojă, Gigi Becali. Acesta va da iar cu bâta în baltă şi va strica atmosfera de la echipă, criticând anumiţi jucători şi sugerându-i lui Reghecampf primul unsprezece. 

CFR Cluj a fost şi în această vară activă pe piaţa transferurilor. A adus jucători care par de calitate, are un antrenor bun şi se bate pentru primul loc. Dacă va beneficia şi de circumstanţe favorabile, precum cele de sezonul trecut, sigur are şanse să câştige.

Pentru frumuseţea fotbalului, sper ca mingea să fie rotundă şi pentru CFR. Rapid are un lot bun şi un antrenor care ar putea să o ajute să obţină performanţe. Şansele giuleştenilor la titlul de campioană par mici, dar există.

Dinamo nu a făcut transferuri importante în această vară. Dacă anul trecut, deşi a condus campionatul în tur, nu a reuşit să câştige titlul, de ce ar reuşi acum? Vaslui va fi o forţă şi anul acesta, dar nu cred că are şanse la câştigarea titlului. Petrolul Ploieşti arată bine şi cred că se va lupta cu şanse reale pentru un loc de cupă europeană.

O altă echipă interesantă va fi Viitorul Constanţa. Echipa “regelui” Gică Hagi are în componenţă mulţi jucători tineri şi promiţători. Vor face o impresie plăcută în prima ligă.

Salutăm şi revenirea Gloriei Bistriţa, o echipă cu tradiţie, pe prima scenă a fotbalului românesc. Etapa începe cu partida dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj.

Lotul clujenilor s-a subţiat considerabil odată cu plecarea mai multor jucători la Petrolul. Gazdele au aratat bine sezonul trecut şi sunt un adversar redutabil pentru majoritatea echipelor din Liga 1. Pariez pe victoria lor, dar o miză mică. Pariul este riscant şi cred că 3 unităţi sunt suficiente. Cota de 1.75 ne va aduce un profit de 2.25 unităţi.

Dinamo se deplasează la Severin pentru a întâlni nou promovata locală. “Câinii Roşii” au un moral bun după victoria de la sfârşitul săptămânii trecute în faţa celor de la CFR şi cred că vor reuşi să câştige şi acest meci. Cota de 1.85 este bună şi la o miză de 5 unităţi eventualul profit ar fi de 4.25 unităţi.

Sâmbătă la ora 19:00, Petrolul Ploieşti primeşte vizita celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ. Echipa antrenată de Mircea Rednic este favorită la câştigarea celor trei puncte puse în joc. Are jucători buni şi a obţinut rezultate bune în perioada de pregătire. Victoria ploieştenilor este cotată cu 1.65 şi ne poate aduce un profit de 6.5 unităţi la o miză de 10. În al doilea meci al zilei, campiona CFR Cluj va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaş. Echipa antrenată de Ioan Andone are prima şansă în această dispută. Cred că medieşenii vor termina în jumătatea inferioară a clasamentului acest sezon şi nu pot emite pretenţii în faţa clujenilor. Mizez 5 unităţi pe victoria acestora. La o cotă de 1.40, eventualul profit ar fi de 2 unităţi.

Etapa se încheie luni, cu meciul dintre Steaua Bucureşti şi Concordia Chiajna. Acesta se va juca pe Arena Naţională şi atmosfera va fi copleşitoare pentru oaspeţi. Punctul forte al Concordiei din sezonul trecut a fost Laurenţiu Reghecamph. Acum acesta antrenează Steaua şi are şanse foarte mari să-şi învingă fosta echipă. Cred că se mai pune doar problema scorului la această partidă. Gazdele pot trimite în teren două echipe, ambele mai bune decât oaspeţii. Pariez cu încredere 10 unităţi pe “1” solist. Cota de 1.40 ne va aduce 4 unităţi profit. Acestea sunt pronosticurile pentru prima etapa a ediţiei 2012-2013 a Ligii 1.

Succes!

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz