Dar ceresc, sub forma unei mese calde

Articolul a fost vizualizat de 9,841 ori

Un ONG nou înfiinţat încearcă să ajute persoanele aflate cu adevărat la mare nevoie. Ne vine să credem sau nu, dar în fiecare comună hunedoreană mai există oameni care abia dacă au cu ce să se hrănească. La astfel de oameni s-au gândit câţiva tineri din Teliuc, care au înfiinţat Asociaţia “Dar ceresc”. 

Pentru multe familii, o masă caldă ori un pachet cu alimente reprezintă cu adevărat un dar ceresc

Organizaţia a luat fiinţă în iunie, anul acesta, la iniţiativa lui Gabriel Gorghi. Momentan, de reprezentarea asociaţiei se ocupă colega sa Andreea Spătăcean. “Ştiam de multă vreme că în Teliuc sunt mulţi bătrâni care pur şi simplu nu au ce pune pe masă. Dar ţinta noastră nu o reprezintă doar bătrânii, ci toate persoanele care au cu adevărat nevoie de un ajutor. Am început cu trei familii nevoiaşe şi un buget de 1000 de lei. Acum vrem să ajutăm peste 24 de persoane şi am avea nevoie, pentru luna august, de un buget de 4000 de lei. Cazurile sunt de-a dreptul disperate. Îmi vine rapid în minte cazul unui bărbat bolnav de diabet, care are o pensie de doar 250 de lei, locuieşte cu nora sa şi cu cei trei nepoţi ai lui, în timp ce fiul său îşi găseşte de lucru doar cu ziua”, spune Andreea.

Tânăra adaugă că asociaţia urmăreşte să ajute în primul şi în primul rând persoanele care nu-şi cheltuiesc puţinii bani pe care îi au (dacă îi au şi pe aceia) pe ţigări şi băutură. Pentru asta este nevoie de ajutorul cât mai multor sponsori. “Am iniţiat discuţii cu oameni de afaceri hunedoreni şi avem şi primele rezultate. Efortul nostru nu se rezumă doar la comuna Teliuc. Am identificat deja un caz social extrem de dramatic în Bistriţa, unde avem de gând să trimitem pachete cu alimente”, mai spune Andreea Spătăcean.

Asociaţia “Dar ceresc”, cu sprijinul Primăriei Teliuc, distribuie deja zeci de porţii de mâncare caldă, câte cinci zile pe săptămână, iar pentru persoanele care pot să îşi gătească, asigură pachete consistente cu alimente de bază, pe care le distribuie o dată la două săptămâni.

Primarul comunei Teliuc, Daniel Pupeză, spune că instituţia pe care o reprezintă va încerca să sprijine şi mai mult asociaţia “Dar ceresc”: “Am invitat reprezentanţii asociaţiei în faţa Consiliului Local pentru a-şi prezenta activitatea şi pentru ca noi să putem găsi o soluţie mai bună prin care să-i ajutăm. Cazuri sociale grave sunt şi în comunele bogate, decum la noi, în Teliuc, unde nu toată lumea are posibilitatea să-şi cultive o grădină cu ajutorul căreia să supravieţuiască”.

Cum puteţi ajuta

Dacă doriţi să sprijiniţi Asociaţia “Dar ceresc” în demersul său de a asigura o masă caldă cât mai multor persoane aflate în mare nevoie, puteţi face donaţii în bani, sau puteţi dona bunuri (de preferat alimente neperisabile). Donaţiile în bani se pot face:

  • în conturile următoare – lei: RO11BRDE220SV60140102200 DESCHIS LA BRD; euro: RO95BRDE220SV60140362200 – CONT SWIFT BRDEROBU; dolari: RO87BRDE220SV60140522200 LA BRD-CONT SWIFT BRDEROBU
  • prin transfer rapid folosind MoneyGram sau Western Union
  • prin pay-pal, folosind site-ul www.darceresc.ro – secţiunea “donaţi”

Pentru donaţiile în bunuri sunteţi rugaţi să contactaţi Asociaţia “Dar ceresc”, la telefoanele 0723-324.525 sau 0746-485.447 – Andreea Spătăcean, 0035-386.378.5800 sau pe adresa de e-mail darceresc@yahoo.com, andreeaspatacean@yahoo. com.

Tags: ,

About Ciprian Iancu