Ce trebuie să ştiţi despre machiaj

Articolul a fost vizualizat de 1,694 ori

Indiferent de cultura sau rasa din care fac parte, femeile folosesc produsele cosmetice pentru a-şi îmbunătăţi aspectul fizic. În China, acestea obişnuiau să îşi facă un semn roşu pe frunte. În Egipt, femeile îşi acopereau pielea feţei cu farduri, apoi îşi realizeau un machiaj foarte dificil, printr-o procedură meticuloasă, cum ar fi faimosul „Kohl” pentru înviorarea ochilor.
Începând cu anul 1600, arta cosmeticii a început să ia amploare şi a câştigat din ce în ce mai mulţi practicanţi şi beneficiari. 

În zilele noastre, datorită marilor descoperiri ale chimiei moderne, care au revoluţionat acest domeniu, produsele cosmetice se ridică la standarde de calitate foarte înalte. O piesă de bază a cosmeticii este machiajul. Acesta poate evidenţia calităţile unei persoane şi îi poate schimba mult în bine aspectul, dar dacă este aplicat necorespunzător rezultatul va fi unul nefericit. Machiajul trebuie să fie ales în funcţie de morfologia obrazului, de tipul pielii şi de evenimentul pentru care se realizează. Există mai multe tipuri de machiaj, cum ar fi: machiajul de zi, de seară, de vară, de iarnă, machiajul corector, de mireasă, etc. Realizarea unui machiaj se face prin parcurgerea câtorva paşi simpli:

  • Curăţarea corespunzătoare a tenului.
  • Aplicarea unei creme adecvate tipului de ten.
  • Alegerea fondului de ten sau a pudrei.
  • Folosirea unui anticearcăn, dacă este nevoie.
  • Aplicarea fardurilor.
  • Conturarea ochilor cu un creion dermatograf sau cu tuş.
  • Accentuarea ochilor cu rimel.
  • Conturarea buzelor şi colorarea acestora.
  • Aplicarea Blush-ului. Acesta se aplică pe osul zigomatic, cel care susţine pomeţii. Apoi se face un contur al feţei aplicându-l în forma cifrei trei. Folosirea excesivă a acestuia se poate repara cu ajutorul unei pudre mai deschise la culoare. Această tehnică permite realizarea unor umbre şi este recomandată înaintea şedinţelor foto. Luminozitatea va cădea pe centrul feţei: frunte, nas, gura şi bărbie, în timp ce parţile exterioare vor fi mai închise.

În timpul zilei, machiajul trebuie să dea aspectul unui ten cât mai natural, dar pentru seară acesta trebuie să fie mai accentuat şi se folosesc nuanţe mai închise. Pentru o ocazie specială, se recomandă un machiaj profesional, realizat cu produse superioare din punct de vedere calitativ, aplicate de cineva care are o tehnică bună de aplicare. Un machiaj bine realizat vă poate ajuta să fiţi în centrul atenţiei la o petrecere şi vă poate oferi încrederea de care aveţi nevoie în viaţa de zi cu zi. Secretul machiajului reuşit este folosirea corectă a produselor pentru a accentua trăsăturile şi frumuseţea naturală a tenului.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz