Ce trebuie să ştiţi despre epilarea cu ceară de unică folosinţă

Articolul a fost vizualizat de 6,054 ori

Epilarea cu ceară este cunoscută ca fiind o procedură extrem de eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit. Deşi este o metodă mai dureroasă, epilarea cu ceară garantează o piele fină pentru aproximativ trei săptămâni. Ceara pentru epilare este creată din răşină şi ceară naturală obţinută cu ajutorul albinelor. 

Aceasta diminuează dezvoltarea firului de păr sub piele. Epilarea se realizează prin aplicarea de ceară pe o porţiune de piele lungă cam de 10-15 cm şi lată de 5-6 cm. Astfel, ea poate fi dezlipită rapid de pe corp, în sensul invers al creşterii firului de păr. În timp, după mai multe epilări, părul devine mai fin, iar intensitatea durerii scade. Pentru a se putea realiza epilarea prin această metodă, firul de păr trebuie să aibă lungimea de aproximativ un centimetru. Epilarea se poate face cu trei tipuri de ceară: caldă, călduţă sau rece.

Ceara caldă înmoaie firul de păr, făcând smulgerea mai uşoară. Aceasta se menţine caldă în aparate speciale.

Ceara călduţă este o opţiune bună, dacă este menţinută la temperatura potrivită. Aceasta se aplică cu ajutorul unei spatule, în sensul creşterii firului de păr. Un strat foarte fin de ceară asigură o epilare mai uşoară a zonei cu păr.

Ceara rece implică mai puţine riscuri, dar porii nu se dilată suficient şi pentru a obţine rezultatul dorit trebuie să treceţi banda de mai multe ori pe o zonă. Este recomandată femeilor care au probleme cu circulaţia sanguină şi pentru epilarea părului de la nivelul feţei.

Efectul epilării cu ceară aspura firului de păr

După epilări repetate cu ceară, firul de păr va creşte mai fin şi mai rar deoarece este smuls din rădăcină. Dacă epiderma este mai sensibilă sau predispusă la reacţii alergice, se recomandă ceara naturală sau pe bază de aloe. Acestea reduc riscul apariţiei iritaţilor. Epilarea cu ceară se poate face şi acasă, însă un profesionist în domeniu va face o treabă mai bună, cu mai puţin disconfort. Ceara trebuie adusă la o temperatură adecvată, iar fâşiile trebuie îndepărtate repede de pe suprafaţa epidermei. Aceste operaţii se realizează dificil acasă.

Dezavantajele epilării cu ceară

Aceasta este incomodă şi dureroasă. Ea diferă de alte metode de epilare prin temperatura ridicată la care se realizează. Ceara fierbinte aplicată pe piele slăbeşte treptat sensibilitatea termică a acesteia şi produce dilatarea vaselor de sânge, care în timp duce la dilatarea cronică a venelor de sub piele. Această dilatare reprezintă primul stadiu al evoluţiei bolilor varicoase.

Epilarea cu ceară este agresivă pentru piele, atât prin temperatura ridicată care distruge terminaţiile nervoase de la nivelul pielii cât şi prin smulgerea brutală a firelor de păr. Rădăcina acestora este distrusă, aceasta regenerându-se ulterior. Prin distrugeri repetate la nivelul rădăcinii, se pot produce anomalii celulare şi atrofieri ale foliculilor piloşi care duc la distrugerea aspectului tânăr al pielii.

În concluzie, epilarea cu ceară este foarte eficientă pe termen scurt, dar are câteva efecte negative pe termen lung.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz