Ce trebuie să ştiţi despre epilarea definitivă

Articolul a fost vizualizat de 1,514 ori

În numerele trecute am vorbit despre metodele clasice de epilare. Astăzi vom vorbi despre epilarea definitivă, cunoscută şi ca epilarea permanentă.

Cele mai cunoscute metode de îndepărtare, pe termen lung, a firelor de păr nedorite sunt laserul şi IPL (lumina intens pulsată). Epilarea cu laser este în prezent una dintre cele mai populare proceduri cosmetice non-chirurgicale. Majoritatea laserelor utilizează radiaţii de energie joasă. Această radiaţie traversează tegumentul pacientului, energia este absorbită de foliculii piloşi aflaţi în stadiul activ de creştere, fiind distruşi în profunzimea pielii. În general, ambele metode sunt mai eficiente în cazul femeilor decât în cazul bărbaţilor. Datorită testosteronului, hormon sexual masculin, foliculii de păr sunt mai puternici decât cei ai femeilor. 

Rezultatul unui tratament pentru îndepărtarea firelor de păr cu ajutorul acestor două metode durează aproximativ un an. Procedura nu este dureroasă, dar aceasta provoacă inflamarea şi înroşirea pielii. Pentru a obţine rezultate satisfăcătoare şi de lungă durată, sunt necesare între trei şi şase tratamente într-un interval de 4-12 săptămâni, în funcţie de zona tratată, culoarea firelor de păr, tipul laserului sau al IPL-ului utilizat.

Dacă epilarea este efectuată corespunzător, de către o persoană calificată, complicaţiile sunt rare. Acest gen de epilare are şi câteva efecte secundare. Printre acestea se numără alterarea temporară a pigmenţilor de la nivelul pielii, foarte rar, în urma îngrijirii inadecvate a pielii după epilare. Cicatricile pot apărea după o infecţie a pielii.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz