O rază de soare pentru Rareş

Articolul a fost vizualizat de 1,218 ori

În numerele trecute v-am prezentat povestea lui Rareş, un baieţel de trei ani care s-a născut cu amitrofie spinală, asociată cu retard motor mediu, atrofie fronto-temporală şi hipotonie generalizată severă. Această boală incurabilă îl face pe micuţ dependent de un aparat care-l ajută să respire. Muşchii lui sunt foarte slăbiţi şi nu permit cutiei toracice să se deschidă. Din această cauză, plămânii nu sunt oxigenaţi corespunzător şi cantitatea de dioxid de carbon din corpul lui Rareş creşte peste nivelul normal. 

Părinţii băieţelului au făcut eforturi imense pentru a plăti lunar taxa de închiriere a aparatului, în valoare de 220 de euro. În luna mai a acestui an, asociaţia umanitară „Speranţă pentru România” s-a implicat în acest caz şi ademarat o acţiune care avea ca scop strângerea a 7800 de euro. Atât costă aparatul care-l ajută pe Rareş să respire. Cu ajutorul dumneavoastră, această suma a fost strânsă şi acum baieţelul are un viitor mai sigur. Prin intermediul nostru, familia lui Rareş transmite mulţumiri sincere tuturor celor care au făcut donaţii sau au prezentat cazul lui Rareş şi altor persoane. Aţi contribuit la absolvirea acestei familii de povara taxei lunare pe care trebuiau s-o plătească pentru a-şi menţine baiatul în viaţă.

Următoarea provocare: ajutor pentru Andrada

Mulţumiri vă transmite şi Misiunea Speranţă pentru România. Aceasta este o asociaţie non-guvernamentală, non- profit, organizată pe bază de voluntariat şi dedicată acţiunilor caritabile şi sociale în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale. Şi-au început activitatea în 2006, timid, cu bani puţini şi doar patru voluntari. Astăzi, proiectele lor sunt complexe şi adună anual peste 100 de voluntari. Prin intermediul acestora, se încearcă o intermediere între persoanele care au nevoie de ajutor şi cele care sunt dispuse să ajute.

Dacă doriţi să vă implicaţi, vă puteţi înscrie ca voluntar la această asociaţie. Talentul şi priceperea dumneavoastră va aduce un plus de valoare echipei Misiunea Speranţă pentru România, oricare ar fi domeniul în care activaţi. Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta membrii asociaţiei la telefon: 0766-365.833 / 0749-402.098, e-mail: infosperanta@ gmail.com. Următorul caz pe care asociaţia şi-a propus să-l rezolve este cel al Andradei Uskar, tânăra de 17 ani, provenită tot din Călan, care suferă de leucemie. Acesta are nevoie de 50 000 de euro pentru a urma un tratament în Italia. Povestea ei a fost, de asemenea, prezentă în paginile REPLICA.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean