Administraţia unui oraş mic, cândva mono-industrial, despre care ai crede că nu are posibilităţi de a face cu adevărat ceva pentru cetăţeni, cum este cea a Călanului, îşi găseşte an de an resurse, deşi modeste, pentru a organiza, cu prilejul zilelor oraşului, activităţi sportive şi recreative în care este angrenată comunitatea.
Numeroase competiţii sportive
Pe balta Ben, weekend-ul trecut a avut loc cea de-a opta ediţie a unui concurs de pescuit devenit deja tradiţie pentru locuitorii din Călan.
La competiţie au participat 54 de concurenţi, printre care şi numeroase persoane cu handicap. Cu toţii au pescuit într-o manşă amicală de trei ore cu un singur băţ, la plută, şi au prins crapi şi caraşi, cel mai are ciortan prins cântărind 2,5 kilograme.
Câştigătorii acestei ediţii a Cupei Călanului vor fi premiaţi pe scenă în cadrul sărbătorii oraşului, care va avea loc în intervalul 22-23 septembrie. “Pe lângă acest concurs de pescuit, mai organizăm un turneu de fotbal cu cinci echipe participante, printre care şi juniori şi seniori, un turneu de şah, unul de tenis de masă, unul de volei, unul de tenis cu piciorul şi unul de skandenberg. Avem resurse modeste pentru fondul de premiere, undeva pe la 5.000 de lei, însă, cu ajutorul câtorva sponsori, poate vom reuşi să îi răsplătim cât de cât pe participanţi.
Oricum, pentru locuitorii Călanului nu premiile sunt atracţia, ci participarea şi distracţia din timpul competiţiilor şi, bineînţeles, de după”, a precizat Florin Jurj, viceprimarul Călanului. Iată, deci, cum o administraţie a unui oraş mic promovează mişcarea şi activităţile colective unind comunitatea, căci aşa cum reiese din titulatura tuturor primăriilor din lumea întreagă, primăria este “casa oraşului” şi nimic altceva.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.