Fotbal: Amical de lux

Articolul a fost vizualizat de 851 ori

Având liber în etapa a doua, iar liga naţională fiind şi ea în pauză datorită meciurilor oficiale ale echipei naţionale, membrul fondator al FC Hunedoara şi, totodată, antrenor al echipei campioane a României, Ioan Andone, a făcut un cadou de lux echipei de pe Cerna, invitând-o în “Gruia” pentru un amical la care fotbaliştii Hunedoarei nici nu visaseră. 

În faţa echipei care va da piept în “Champions League” cu Manchester United, Braga şi Galatasaray, CFR Cluj, “negru-albaştrii” au jucat cu multă ambiţie, făcând o primă repriză admirabilă, mai ales că Andone a trimis în teren cam toate vedetele, începând cu căpitanul Cadu şi terminând cu golgeterul Kapetanos. Antrenorul oaspeţilor le-a acordat credit încă din primul minut lui Făgărăşanu, Roiu, dar şi lui Cuciula, jucători care mai mult ca sigur vor începe vineri ca titulari meciul cu Olimpia Satu Mare.

Fără să aibă trac în faţa puternicului şi titratului adversar pe care l-au avut în faţă, hunedorenii s-au autodepăşit în primul mitan, când i-au lăsat “interzişi” pe cei peste o mie de spectatori prezenţi în tribunele stadionului. Era minutul 19, când, în urma unei lovituri de colţ executate de pe partea dreaptă, fundaşul central Ambruş a reluat cu capul sub transversală pentru 0-1.

Golul a dat aripi grupării de liga a treia, dominând, spre surprinderea generală, campioana, care probabil nu luase jocul în serios. După ocazia lui Rada (min. 26) şi şansa imensă irosită de Suciu (min. 28), lucrurile au devenit incredibile în minutul 31, când FC Hunedoara a marcat şi cel de-al doilea gol în poarta lui Mincă. Goalkeeperul clujean l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Suciu, iar Făgărăşanu a transformat penalty-ul. Putea fi chiar 3-0, dacă acelaşi Făgărăşanu nu rata din poziţie de unu la unu cu portarul.

Ambele echipe au schimbat garniturile după pauză, iar acest lucru s-a resimţit în tabăra adversă. Clujenii au dat drumul la joc şi au reuşit să întoarcă rezultatul, două dintre cele trei reuşite fiind însă din penalty. Campionii au înscris pentru prima oară abia în minutul 65, prin Hora, în urma unei acţiuni rapide. După alte cinci minute s-a restabilit egalitatea. Centralul a sancţionat un presupus henţ în careu al lui Zdâncu, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de francezul Godemeche.

Speranţele hunedorenilor au fost risipite definitiv în penultimul minut de joc, când Ilie l-a “agăţat” pe Hora, iar Godemeche a transformat şi a doua lovitură de pedeapsă primită. Chiar dacă au părăsit în cele din urmă gazonul învinşi, hunedorenii au lăsat o bună impresie, şi au luat o bună gură de oxigen pentru ceea ce va urma. Iar partida cea mai importantă pentru ei va fi cea de mâine, când, aşa cum spuneam, pe “Michael Klein” va veni una dintre pretendentele la promovarea în liga secundă. Satu Mare a acumulat maximul de puncte după primele două etape, învingând în deplasare pe Europa Alba Iulia cu 2-0 şi trecând greu, în propriul fief, cu 2-1, de CS Oşorhei.

Se anunţă un joc interesant, dar în acelaşi timp extrem de dificil. După evoluţia palidă din prima etapă cu Jiul, mai mult ca sigur că banca tehnică va opera câteva schimbări în primul unsprezece. În locul suspendatului Bier, Ambruş va face, probabil, cuplu în centrul liniei de fundaşi cu Cuciula. Va începe ca titular probabil şi Roiu pe flancul stâng în locul “labilului” Şoit, iar la mijloc, talentatul Făgărăşanu nu ar trebui să lipsească. Aşa cum, în opinia mea, Ionuţ Radu, dacă s-a mai pus la punct cu condiţia fizică, ar trebui să fie în teren.

Să sperăm că spectatorii care vor veni la teren şi pe care îi doresc în număr la fel de mare ca la partida cu Jiul, vor savura o victorie necesară, care să dea speranţe pentru rundele viitoare, şi pentru ceea ce îşi doresc suporterii, promovarea la finalul campionatului.

About Ion Bădin