Lideri, după două meciuri

Articolul a fost vizualizat de 787 ori

După doar trei etape, dar doar cu două jocuri la activ, FC Hunedoara a preluat şefia seriei a V-a, loc la care gruparea de pe Cerna nu a avut acces în campionatul trecut. Sigur că este prematur să ne gândim deja la promovare, ţinând cont că suntem abia la debutul noului sezon, dar tot atât de adevărat este că „negru-albaştrii” vor să demonstreze încă de pe acum că pot deveni favoriţii acestei serii. Nu trebuie nici să se cadă în extrema periculoasă a faptului că nimeni nu le mai stă în cale. S-au văzut destule cazuri în care, după starturi fulminante, jucătorii nu au mai coborât cu picioarele pe gazon. Campionatul este lung, iar de modul în care banca tehnică va şti să gestioneze parcursul rămas, se va trage linia la final, una ce se doreşte să fie la fel ca după această a treia rundă, lucru care ar aduce acea mult dorită promovare.

Hunedorenii au reuşit să-şi mulţumească fanii, după o victorie obţinută cu mai multe emoţii decât o arată scorul

După amicalul de lux de la începutul săptămânii trecute, când au cedat cu 2-3 în faţa campioanei „en –titre” CFR Cluj, hunedorenii au primit în propriul fief replica celor de la Olimpia Satu Mare, club care şi-a anunţat intenţia de a ataca revenirea, după câţiva ani, în liga secundă. Era practic primul examen dificil pentru elevii lui Opric, după victoria smulsă cu greutate, cu o evoluţie mediocră, în faţa rivalei din Valea Jiului. Faţă de “unsprezecele” de start din meciul cu Jiul, antrenorul gazdelor a operat trei modificări, unele forţate de accidentări (Vişan) sau suspendări (cazul lui Bier), ori de randamentul necorespunzător (Şoit). Aşa că au fost trimişi în teren Roiu, Cuciula şi Făgărăşanu, cei trei având evoluţii apreciate. Roiu a fost coautor la ambele reuşite, fundaşul central Cuciula înscriind o dată, iar talentatul mijlocaş hărţuindu-şi timp de 72 de minute, cât a evoluat, adversarii.

Debut fără tatonări

Jocul a debutat abrupt, fără acea perioadă de tatonare, hunedorenii având prima şarjă ofensivă în chiar primul minut, când Suciu a trimis pe lângă, de la 17 metri. A urmat pătrunderea lui Pepenar pe partea stângă (acolo unde avea să se mănânce o „pâine bună”), cu un şut puternic spre colţul lung, Robert Cristian nereuşind să mai ajungă balonul (min. 5). Spre satisfacţia celor peste 1.000 de spectatori, a venit şi golul dorit. Era minutul 9 când, pe aceeaşi parte stângă, s-a lansat Roiu, care a trimis pe jos în gura porţii, Şuta a fost depăşit, fundaşii centrali s-au „bâlbâit”, iar R. Cristian a trimis din cădere în plasa porţii pentru 1-0. Putea fi 2-0 după alte zece minute, dar, la centrarea perfectă a lui Făgărăşanu, Suciu a reluat cu capul, complet nemarcat, din poztiţie centrală, pe lângă. A urmat o perioadă de echilibru, finalul de repriză fiind tot al hunedorenilor. În minutul 37 Făgărăşanu l-a lansat pe contraatac pe R. Cristian, Iuhas fiind nevoit să-l faulteze la 25 de metri de poartă, sătmăreanul alegându-se şi cu un cartonaş „galben”. Acelaşi talentat mijlocaş l-a văzut ieşit dintre buturi pe Şuta, dar „lobul” de la 40 de metri a trecut peste transversală (min. 39).


Final cu emoţii

Scenariul s-a păstrat şi în debutul celui de-al doilea mitan, când „negru-albaştrii” aveau să-şi mărească avantajul la 2-0. A fost o lovitură liberă executată din lateral de acelaşi fundaş de bandă Roiu şi, urcat în careul advers, Cuciula a trimis imparabil cu capul sub transversală, arătând şi cu această ocazie că locul lui este în teren şi nu pe banca de rezerve sau în afara lotului de „18”, aşa cum greşit apreciază antrenorul în cazul lui, şi nu numai. Tehnicianul oaspeţilor, nemulţumit de evoluţia propriilor jucători, a efectuat toate cele patru schimbări regulamentare în doar 13 minute de la reluare, încercând astfel să schimbe ceva în jocul echipei. Sub acoperirea acestui 2-0, care de multe ori s-a arătat a fi o capcană, hunedorenii au făcut pasul înapoi, dând posibilitatea sătmărenilor să preia „frâiele”, în intenţia de a întoarce rezultatul.

Ei au avut prima oportunitate, fiind totodată şi prima lor minge pe spaţiul porţii, abia în minutul 67, când şutul lui Homorozuan, de la 27 de metri, nu a putut fi reţinut de Dragota, reluarea din apropiere a lui Gavrilescu lovindu-se de acelaşi goal-keeper. În minutul 75, Hanuş a trimis de la 8 metri peste, pentru ca peste alte două minute Gavrilescu să trimită paralel cu linia porţii. Gazdele tremură şi după „capul” lui Nicula, care a trecut peste (min. 80). Finalul a aparţinut tot celor de la Olimpia. În minutul 89, Micaş a trimis puternic cu capul, iar Dragota a scos în corner. A urmat o nouă lovitură de cap a lui Villand, care a trecut pe lângă vinclu, pentru ca, în prelungiri, Dragota să reţină mingea trimisă de Hanuş de la 13 metri. A venit şi fluierul de final izbăvitor al „centralului” Flavius Roşu, care a consfinţit un al doilea succes al celor de la FC Hunedoara, unul meritat per total, care îi instalează în poziţia de lider, dar evoluţia fluctuantă pe parcursul celor 90 de minute trebuie să dea de gândit.

Tags:

About Ion Bădin