Victorioşi în deplasare

Articolul a fost vizualizat de 1,039 ori

După ce a bifat două succese în propriul fief în acest început de campionat, FC Hunedoara a ieşit din propriul „bârlog” pentru a da piept cu Naţional Sebiş. O echipă pe care în urmă cu doar cinci luni o învinseseră cu 3-0, dar din 11-le de atunci s-au regăsit acum doar Roiu, J. Vajda şi R. Cristian. La fel ca şi atunci, hunedorenii au avut un start ezitant.

FC Hunedoara are parte de un debut excelent în noul sezon, iar dacă menţine ritmul, poate emite pretenţii la promovare

Pe 24 aprilie, Roiu îl faulta neglijent în careu pe Dîrvaru, însă loviturta de la 11 metri a fost trimisă în transversală de Ember. De data aceasta, gazdele au reuşit să deschidă scorul destul de repede. Era minutul 9 când mijlocaşul central Bozian a prins un şut de excepţie de la circa 28 de metri lateral stânga, care l-a lăsat fără replică pe Dragotă, balonul oprindu-se direct în vinclul colţului lung. Elevii lui Opric par uşor debusolaţi, dar reuşesc să treacă cu bine de acest început nefast şi se văd pentru prima dată la poarta adversă în minutul 22, când Robert Cristian a trimis peste, de la 13 metri, un balon venit de la omul meciului, Ciprian Pepenar. Un minut mai târziu, Făgărăşanu îşi asumă rolul la finalizare, dar mingea şutată de la 18 metri a ocolit de puţin colţul lung.

Era clar pentru cei prezenţi în tribune că „negru-albaştrii” (de data aceasta în echipamentul de deplasare, predominant galben), veniţi aici în postura de lideri, nu se împăcau cu scorul înscris pe tabela de marcaj, presiunea la poarta lui Şoltesz crescând pe măsura scurgerii timpului. Minutul 35 a adus un adevărat asediu în careul sebişenilor. Pepenar a trimis de două ori în „blocaj”, în urma a două cornere. Din cel de-al treilea, Ambruş a reluat cu capul în diagonală, dar mingea a şters bara din stânga lui Şoltesz. Dominarea oaspeţilor avea să se concretizeze în minutul 44, când Suciu l-a deschis în lateral pe R. Cristian, a urmat centrarea în gura porţii, de unde Pepenar a îndeplinit o simplă formalitate, restabilind egalitatea. Se putea intra chiar cu avantaj la cabine, dacă Suciu ar fi fost mai fotbalist. El a scăpat singur în poziţie centrală, l-a driblat şi pe goalkeeperul Naţionalului, dar şi-a făcut prea lung balonul şi a trimis în plasa laterală din câţiva metri (min. 45).

Veteranul Pepenar face diferenţa

Băieţii lui Opric încep în forţă cel de-al doilea mitan, cu gândul la cele trei puncte, care să-i păstreze pe primul loc. În minutul 48, Robert Cristian (foarte bun şi el pe parcursul întâlnirii) a tras puternic de la 25 de metri, portarul a respins, fiind salvat de bară. Bucurie în rândul celor peste 20 de ultraşi hunedoreni la capătul primei ore de joc. Pepenar pătrunde în viteză în careu pe partea stângă, fiind „agăţat” de Cornea, centralul Horaţiu Feşnic din Cluj, arătând fără să ezite punctul cu „var”. Transformă, cu multă siguranţă, Făgărăşanu. Liniştea deplină este adusă peste alte cinci minute de acelaşi fotbalist inteligent, Ciprian Pepenar, care ţine să demonstreze că, la cei 34 de ani ai săi, mai are destule de spus pe gazon. A fost o fază începută pe dreapta, avându-l în prim plan tot pe R. Cristian, a urmat centrarea, un stop elegant pe piept al „decarului” hunedorean şi un şut din demi-vole, în colţul lung, pentru un 3-1 meritat. Gazdele au fost foarte aproape să relanseze jocul, dar Ember a tras din şapte metri în Dragota (min. 73). După alte trei minute, scorul putea lua proporţii, dar Lintaru, după ce l-a driblat pe un fundaş şi pe portar, i-a trimis în poziţie centrală lui R. Cristian, acesta a întârziat şi acelaşi Şoltesz a reuşit să scoată în corner. Partida ia sfârşit cu o victorie dătătoare de speranţe pentru FC Hunedoara, a treia consecutivă, şi arată clar că gruparea de pe Cerna are intenţii clare în lupta pentru promovare.

Tags:

About Ion Bădin