Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 681 ori

LOTERIA VIZELOR
De marţi, 2 octombrie, toţi cei care vor să-şi refacă viaţa dincolo de Ocean pot participă la Loteria Vizelor, program prin care Departamentul de Stat american oferă posibilitatea ca 50.000 de străini să emigreze în Statele Unite. Înscrierea în program se face prin completarea unui formular, care va fi publicat pe site-ul www.dvlottery.state.gov, data limită fiind 3 noiembrie.

LA SERVICE
Grupul american General Motors (GM) recheamă în service 40.860 de maşini, deoarece o piesă din
plastic se poate fisura, cauzând o scurgere de combustibil, potrivit CNBC. GM recheamă modele Chevrolet Cobalt şi Pontiac G5, produse în perioada 2007-2009, dar şi autovehicule Chevrolet Equinox, Saturn Ion şi SUV-uri Pontiac Torrent fabricate în 2007.

REVOLTA MONDIALĂ
Mii de manifestanţi au răspuns la finele săptămânii trecute, strigând “Demisia!”, la apelul mişcării indignaţilor, reunindu-se în jurul Congresului Deputaţilor la Madrid şi denunţând tăieri bugetare efectuate de către Guvernul de dreapta, relatează AFP. Europa a fost scena unor ample manifestaţii de strada în ultima săptămâna, unele cu accente violente, în mai multe ţări care se confruntă cu grave probleme financiare. Economistul Nouriel Roubini, cel care a anticipat şi declanşarea crizei mondiale, spunea anul trecut că următoarea etapă a crizei va fi ieşirea oamenilor în stradă, pe fondul măsurile de austeritate greu de suportat, pe care a numit-o sugestiv “revolta mondială”.

BMW DE LUGOJ
Zvonurile privind posibilitatea ca gigantul german BMW să deschidă o fabrica în România au capătat credibilitate, după ce autorităţile locale din Lugoj au început să facă declaraţii în acest sens. Producătorul auto a anunţat în primăvară că este interesat de deschiderea unei uzine în Europa de Est, o decizie urmând a fi luată în această toamna. CEO-ul Norbert Reithofer vrea să ridice noi fabrici pentru a-şi atinge obiectivele pe termen mediu. Are în plan vânzarea a două milioane de maşini pe an până în 2016, faţă de 1,67 milioane anul trecut.

FMI
Board-ul FMI a aprobat la finele săptămânii trecute cea de-a şasea revizuire a acordului preventiv cu România, disponibilizând a şaptea tranşă în valoare de 514 milioane euro din suma totală de 3,5 miliarde euro, au declarat surse oficiale.

Tags:

About Adrian Sălăgean