Au rezolvat rezervele

Articolul a fost vizualizat de 830 ori

Derby-ul seriei a V-a, dacă putem vorbi de aşa ceva la nivelul acestui eşalon, a adus faţă în faţă ocupantele primelor două locuri, FC Hunedoara şi nou promovata CS Oşorhei, o grupare bihoreană dintr-o localitate aflată în apropiere de Oradea. Dacă această micuţă echipă a reuşit să se “caţere”, după şase etape, până pe locul secund, în detrimentul unor centre cu tradiţie, cum ar fi cel de la Satu Mare, Petroşani, Turda, Dej sau Câmpia Turzii, vă cam daţi seama la ce nivel a ajuns fotbalul românesc. Dar asta este cu totul o altă poveste, de care am mai scris şi probabil vom mai discuta şi în alte împrejurări. 

Revenind la meciul de sâmbătă de pe “Michael Klein”, pentru hunedoreni era un bun prilej de a se distanţa în continuare în clasamentul seriei pe care îl conduc autoritar şi, în acelaşi timp, de a-şi păstra invicibilitatea din acest început de nou sezon.

Până la urmă, ambele obiective au fost îndeplinite, dar cu multe emoţii, cu toate că, după cum începuse partida, cei 800 de spectatori se gândeau doar la diferenţa de scor.

S-au jucat cu ocaziile

Gruparea de pe Cerna, care a etalat un nou echipament (tricouri albe, şorturi negre), a început tare, cu gândul de a-şi pune la respect adver-sarul încă de la început. Un adversar căruia i-a lipsit “pistonul” principal, mijlocaşul Lucian Todea, acelaşi fotbalist care până în vară evoluase şi marcase destule goluri importante pentru Hunedoara. Prima ocazie a apărut în minutul 5 când, la o centrare în careu, portarul Sălean a ieşit aiurea la marginea careului, însă balonul, trimis de J. Vajda de la 19 metri spre poarta goală a trecut peste. Peste alte zece minute, urcat în atac, fundaşul de bandă dreaptă a prins o “torpilă” de la 35 de metri, care a zguduit transversala.

Pe aceste coordonate, logic a venit şi golul mult aşteptat. R. Cristian a centrat pe jos, Suciu a sărit peste balon şi “vulpoiul” Pepenar, venit din linia a doua, a întins piociorul din şase metri pentru 1-0 (min. 19). Jocul are ritm, gazdele forţează pe aceeaşi parte dreaptă unde R. Cristian este de neoprit şi, patru minute mai târziu, faza se repetă la indigo. Aceeaşi centrare, Pepenar reia din 10 metri, dar balonul loveşte bara din stânga, se plimbă prin faţa liniei porţii şi biho-renii scapă. Oaspeţii par năuciţi, tăvălugul vine peste ei, dar nu şi golul, pentru că, în minutul 25, din nou, R. Cristian centrează perfect, pentru cine altul, dacă nu Pepenar, reluarea acestuia din 11 metri fiind salvată cu un “şpargat” de tânărul şi norocosul Sălean. Şi cum în fotbal există o lege care spune că ocaziile se răz-bună, în loc de un 3-0 sau 4-0, va fi 1-1. Avertismentul îl dăduse Galea, al cărui şut a fost blocat de Dosan. Înainte cu un minut de pauză, acelaşi Galea a centrat de pe stânga, Găceanu a respins în faţă şi, de la 18 metri, Magda (care a trecut şi el pe la FC Hunedoara) a trimis în colţul scurt, restabilind egalitatea pe tabelă, o egalitate mincinoasă după ceea ce se întâmplase pe teren până în acel moment.

Au decis oamenii de pe banca de rezerve

La două minute de la reluare, Pepenar a fost din nou în poziţie foarte bună, dar a trimis mult peste din lateral stânga. Jocul elevilor lui Opric nu mai are pic de consistenţă, R. Cristian şi Pepenar par epuizaţi, iar Suciu, Făgărăşanu şi ceilalţi jucători de fază ofensivă nu se văd în joc. Precipitarea creşte pe măsură ce timpul trece, bihorenii retrăgându-se în defensivă, cu gândul de a specula orice contraatac. Lovitura de teatru era să se producă în minutul 71, când Galea a şutat de la 27 de metri, Dragotă a scăpat ca un începător balonul, noroc că acesta a ieşit în corner. Forţat de împrejurări şi de scorul de pe tabelă, Opric efectuase la capătul primei ore de joc o dublă schimbare, trimiţându-i în avanposturi pe I.

Radu şi Lintaru pentru a forţa golul doi. Acesta a venit până la urmă în minutul 78, când I. Radu a pătruns în viteză pe stânga, a centrat în forţă în faţa porţii, de unde Lintaru a reluat direct sub transversală, pentru o nouă victorie, a şasea consecutivă, ecartul faţă de locul doi mărindu-se la şapte “lungimi”. Consecvent cu el însuşi, Opric l-a ţinut din nou pe bancă pe Răzvan Muntean, iar, ca de obicei, Trăşcan nu a prins lotul de “18”. Dar aşa cum mai spuneam, rezultatele îl ajută pe tehnicianul hunedorean până acum, precum şi rezolvările individuale ale unor fotbalişti. Nu însă şi calitatea jocului etalat pe parcursul celor 90 de minute.

About Ion Bădin