Sport: Ciufuliţi de şoimi

Articolul a fost vizualizat de 1,146 ori

Imbatabilă în primele opt meciuri, din care şapte câştigate pe teren şi unul la “masa verde”, FC Hunedoara ţintea, fără doar şi poate, cel de-al nouălea succes consecutiv, care ar fi mărit “ecartul” la zece lungimi faţă de locul secund, făcând din gruparea de pe Cerna un fel de alergător solitar. Numai că, din câştigători siguri, aşa cum arăta scorul în minutul 50, hunedorenii s-au văzut în postura de a se mulţumi în final cu un egal, vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat în ultimele 40 de minute fiind atât jucătorii care au evoluat în teren, dar mai ales antrenorul, care nu a ştiut să gestioneze corect acea diferenţă clară de trei goluri, chiar dacă echipa a evoluat o repriză întreagă în inferioritate numerică. 

Nu este treaba mea să dau soluţii, dar fără doar şi poate, când vezi că lucrurile se precipită, trebuie să “ucizi” jocul, încercând să întăreşti, pe cât posibil, compartimentul defensiv. Acolo unde a rămas pe bancă un fundaş cu mare experienţă, Bier, în timp ce neinspiratul Opric i-a trimis în teren pe Lintaru sau Nicula, jucători cu profil ofensiv, care nu au contat în joc. Era poate timpul să vină şi un astfel de rezultat, care nu este la urma urmei un capăt de ţară, pentru a se vedea, încă o dată, că FC Hunedoara, chiar dacă are potenţial, are lacune în organizarea jocului, a mentalităţii şi a profesionalismului. Chiar şi cu acest rezultat de egalitate, hunedorenii rămân principalii favoriţi la promovare, aceasta şi datorită faptului că, adversarii din această serie au o valoare scăzută.

Start lansat

Gazdele au început tare, obligându-şi adversarul să facă pasul înapoi. Era minutul trei când, de pe stânga, Făgărăşanu a executat o lovitură de colţ şi experimentatul Pepenar a reluat cu capul, pe spate, din careul mic, pentru 1-0. Fază identică peste alte şase minute, dar de data aceasta balonul a fost trimis spre colţul lung, de unde I. Radu a trimis din apropiere, pe lângă poartă. Arădenii nu dau semne de revenire, ba, din contră, o mai “comit” o dată în minutul 20, când Lengyel a pierdut nepermis de uşor mingea la marginea careului mare, Făgărăşanu (omul meciului) a pătruns şi l-a “executat” elegant pe Irimia. Acelaşi valoros fotbalist a fost foarte aproape să înscrie direct din corner în minutul 30, când Irimia a respins în bară. Abia în minutul 42 au reuşit oaspeţii să se vadă pentru prima dată în ofensivă, când “veteranul” Mitu, la cei 37 de ani, l-a pus la încercare pe nesigurul Dragotă. Şi când toată lumea se gândea la pauză, a venit gestul nesăbuit al lui I. Radu, care l-a lovit cu cotul în săritură pe Lengyel, fiind taxat direct cu “roşu” de arbitru. În prelungiri, pâncotenii îşi arată din nou “colţii”, lovitura de cap a lui Leucuţa trecând de puţin pe lângă, portarul fiind simplu spectator.

Finiş în genunchi

Debutul celui de-al doilea mitan a fost din nou favorabil elevilor lui Opric. La doar cinci minute de la reluare, aceştia au marcat pentru 3-0. Făgărăşanu a pătruns pe stânga, neinspiratul Lengyel a căzut cu mâna pe balon în careu, şi mijlocaşul şi-a trecut în cont “dubla”, transformând cu siguranţă penaltyul acordat. De aici s-a produs declicul, hunedorenii fiind surclasaţi de oaspeţi până la final. Asta şi pentru că, dându-şi seama că nu mai are nimic de pierdut, tehnicianul Dan Cuedan a trecut la un sistem foarte ofensiv, un 3-4-3, pe care omologul său nu a ştiut să-l contracareze. Semnalul l-a dat Mitu, care l-a surpins neperegătit pe acelaşi Dragotă (dezamăgitor) cu un şut de la cca 25 de metri, respins în bară, de unde mingea a intrat în plasă. Peste alte trei minute, Pavel şutează de la aceeaşi distanţă, de data aceasta spre vinclul din stânga, dar parada goalkeeperului este una pe măsură. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă în minutul 71, când nou intratul Filimon a prins şi el un stâng de poveste de pe la 35 de metri, balonul oprindu-se în vinclul opus. Gazdele par din ce în ce mai zdruncinate de atacurile furnibunde ale arădenilor, nu reuşesc să se adune, de pe margine totul se vede în ceaţă, ideile lipsesc şi lovitura de teatru se produce în minutul 86, avându-i în prim plan pe alţi doi jucători introduşi în actul secund.

Mateiu a centrat de pe dreapta şi Fl. Rus a “şters” mingea cu capul, care s-a oprit în acelaşi colţ buclucaş unde mai poposise de încă două ori. Eliminarea din prelungiri a lui Pavel (cumul de cartonaşe) a trecut neobservată, dezamăgirea acestui egal fiind una prea mare.

FC Hunedoara – Şoimii Pîncota 3 – 3 (2 – 0)

Au marcat: Pepenar (min. 3), Făgărăşanu (min. 20 şi 50 – din penalty) / Mitu (min. 50), Filimon (min. 71), Fl. Rus (min. 86).

FC HUNEDOARA: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – R. Cristian (min. 64, Lintaru), Găceanu (min. 73, R.Muntean), J. Vajda, Făgărăşanu (min. 66, Nicula) – Pepenar (min. 87, Vişan), I. Radu.
Antrenor: Marius Opric.

ŞOIMII PÎNCOTA: Irimia – Huţanu, V. Suciu, Lengyel, Filaret (min. 82, Mateiu) – Leucuţa (min. 64, Filimon), D. Mitu, Pavel, Uibariu (min. 52, Fl. Rus) – Burian (min. 78, Cozea), A. Mihai.
Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitru: Marius Chiorean
Asistenţi: Anghel Todea – Iosif Nasc (toţi trei din Cluj Napoca)
Stadion: “Michael Klein”.
Spectatori: 400.

About Ion Bădin