ArcelorMittal are planuri pe termen lung la Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 2,893 ori

ArcelorMittal şi-a prezentat, joi, strategia de business pentru etapa viitoare. Cheia de boltă a acesteia constă la Hunedoara în demararea producţiei comerciale pe noul laminor de Euro profile. Noua capacitate de producţie, reprezentând o investiţie de 45 de milioane de euro, are rolul de a consolida poziţia unităţii pe piaţa profilelor lungi din România şi, in extenso, din regiunea Balcanilor. 

“Sunt mândru să vă spun că angajaţii noştri cu experienţă în producerea oţelului au deprins repede şi eficient operarea noului laminor. Suntem încrezători că vom reuşi să ne consolidăm poziţia pe piaţa regională, iar această investiţie demonstrează că avem intenţii de a continua activitatea la Hunedoara pe termen lung”, a explicat Amit Kumar, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Cu ajutorul noii tehnologii, la Hunedoara se fabrică în prezent 15 noi tipuri de profile, planul fiind ca până la finalul acestui an să fie omologate 21 de dimensiuni, iar din 2013, gama de profile va creşte şi mai mult, odată cu includerea în ofertă a unor corniere mari şi a unor profile destinate sectorului minier.

Potrivit lui Augustine Kochuparampil, director general al Diviziei Profile Lungi, Europa de Est, ArcelorMittal, noul laminor va permite abordarea unor sectoare noi de piaţă, cu efect în creşterea producţiei la Hunedoara de la 10.000 de tone, în prezent, la 40.000 de tone în circa 12 luni, în timp ce productivitatea pe om şi an va creşte de la 220 la peste 300 de tone de oţel. Oficialul a precizat că firma nu are în plan nicio disponibilizare colectivă în perioada următoare, în prezent la Hunedoara lucrând aproximativ 790 de persoane.

La întâlnirea cu reprezentanţii ArcelorMittal au participat şi oficialităţi din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, a Prefecturii şi a Primăriei Hunedoara.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din întreaga lume. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, ceea ce reprezintă circa 6 la sută din producţia mondială de oţel.

About Adrian Sălăgean