Sănătate: Amigdalita

Articolul a fost vizualizat de 1,077 ori

Amigdalita este o infecţie sau o inflamaţie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de ţesut limfatic situate de o parte şi de alta a gâtului, deasupra şi în spatele limbii, făcând parte din sistemul imunitar al organismului.

Principalele cauze ale amigdalitei sunt cele virale, bacteriene, dar şi cele parazitare şi fungice. 

Principalul factor de risc pentru amigdalite este contactul apropiat cu o persoană infectată. Picături contagioase ce conţin agenţi patogeni ajung în aer atunci când o persoană infectată respiră, tuşeşte sau strănută. Infecţia apare prin inspirarea aerului ce conţine aceste particule infectante. Infecţia poate apărea, de asemenea, în cazul în care agenţii patogeni ajung pe piele sau obiecte care vin în contact cu gura, nasul, ochii sau alte membrane mucoase. Obstrucţia nazală determină apariţia unei respiraţii de tip oral, fapt ce creşte riscul de amigdalită.

Principalul simptom al amigdalitelor este prezenţa gâtului inflamat şi dureros, la care se mai adaugă alte simptome adiţionale.

Pot să fie prezente toate sau câteva din următoarele simptome: febră, congestie nazală şi guturai, noduli limfatici imflamaţi, amigdale roşii şi inflamate acoperite total sau parţial cu puroi, dificultăţi la înghiţire, dureri de cap, dureri abdominale, suprafeţe sângerânde pe amigdale şi prezenţa culturilor bacteriene pe suprafaţa amigdalelor.

Un produs natural eficient în astfel de infecţii este Tonicul Imunitar “E-lite”. Tonicul conţine miere, propolis, polen, lăptişor de matcă, tincturi de muguri de plop, echinacea, ridiche neagră, salcie şi soc, uleiuri esenţiale de pin, salvie, ienupăr, fenicul, cimbrişor de câmp, muguri de brad, mentă şi geraniu.

Produsul are efect antiinflamator, antiinfecţios, antipiretic, antigripal, antitusiv, decongestionant, secretolitic, tonic imunitar. Este recomandat persoanelor care suferă de bronşite alergice şi infecţioase, amigdalite acute şi cronice, gripă, febră, imunitate scăzută, infecţii virale şi microbiene.

Tags: ,

About Redacţia REPLICA