Pseudocronica etapei

Articolul a fost vizualizat de 1,310 ori

Mi-e greu să alcătuiesc un top al evenimentelor sportive ale săptămânii! Chiar dacă au avut loc evenimente reale, nu banalităţi, precum nişte behăituri de dezbrăcate pe scene oculte, cărora cântăreţe din craci le zic cu emfază “evenimente”. Căci dezvelirea unei statui în ONOAREA marelui OM de Fotbal Sir ALEX FERGUSON eveniment se cheamă!!! Statuie binemeritată, un premiu de excelenţă unui antrenor de excelenţă, de excepţie, probabil unic; nu am la îndemână o statistică, dar dacă nu este unicat, stabilitatea lui Sir la M.U. este chiar mai rară decât o pepită în minele de aur zărăndene! Mine care nici nu mai sunt. 

Noi, cu patronii fotbalului actual, cu antrenori din specia Şumudică, neavând nici măcar şanse, perspective, speranţe la aşa ceva, amestecăm fotbalul cu trivialitea care sufocă tot mai multe emisiuni de televiziune… până când vom asista în direct la un act sexual, fără perdea, fără prejudecăţi… Aşa că pentru ochioasele alea de la sport ProTv numărul de streaptease al Roxanei Ionescu, de la “Dansez pentru tine”, încheiat cu un sărut pasional cu o altă… dansatoare, ca preludiu la o viitoare posibilă emisiune cu lesbiene, a fost asociat cu precizarea că protagonista este rapidistă, şi de-aia scârnăvia şi-a găsit spaţiu într-o emisiune de sport. Cam în aceeaşi manieră uşuratică, gazeta de specialitate a încercat să ne convingă că steliştii au fost tot timpul călare peste nemţi, că i-au sufocat cu superioritatea lor… statistică, dar n-au dat goluri… Numai atât le-au lipsit: Golurile!

Tot eveniment poate fi şi abandonul lui Rudel Obreja de la şefia Federaţiei Române de Box, după ce a fost băgat în corzi de lumea asta destul de ciudată, care mănâncă box pe pâine, grupată în jurul lui Leonard Doroftei, fost boxer speriat de şansa de a evolua în faţa publicului bucureştean, boxer bănuit că a băut o găleată de apă ca să rateze cântarul. Un ghiduş al emisiunilor decoltate ale televiziunilor dornice de rating, nu de ceva serios, solid, stabil şi de bun-simţ! Sigur că e un KO meritat de Obreja, şi ar fi de dorit să fie tras la răspundere pentru dispariţia pugiliştilor români din ringurile internaţionale, ca şi pentru organizarea dubioasă a meciului lui Bute, de la Bucureşti, sub egida firmei sale, nu a Federaţiei Române de Box! Dar tare mă tem că pumnii luaţi în cap în atâtea meciuri de Doroftei au zdruncinat grav şi-aşa puţinele circumvoluţiuni aflate pe acolo, şi mi se pare exagerat de mare pălăria de preşedinte pentru un cap mic, şi la propriu şi la figurat… Iar sfatul lui Obreja, de a angaja un manager competent la Federaţie, este chiar generos!

Şi încheiem cronica asta a dezamăgirilor din sport cu înfrângerea rugbiştilor în faţa “vulturilor” americani. Pe care vulturi vajnicii noştri cronicari de bârfe din sport s-au grăbit să-i… jumulească înainte ca aceştia să aterizeze la Arcul de Trimf. Numai că “ stejarii” s-au dovedit nişte biete găini bete în ghearele vulturilor. Iar moda avancronicilor eroice, în care ne umflăm în pene şi piepturile de aramă, de la fotbal, de la handbal feminin (în actualitate chiar acum), face prozeliţi. Tâmpiţi… şi victime. Victime devin tocmai respectivii sportivi, care au citit sau au văzut la televizor că-s învingători şi nu mai trebuie să joace.

About Nicolae Stanciu