Microsoft a oferit Universităţii din Petroşani cea mai recentă versiune a soft-ului Office

Articolul a fost vizualizat de 1,058 ori

Microsoft 365 este ultima versiune Office pe care cei de la Microsoft au scos-o pe piaţă. Unul dintre avantajele acestui soft este faptul că este capabil să deschidă în mod editare fişiere PDF şi are posibilitatea salvării fişierelor în aşa-numitele “cloud” (nori – din engleză), nişte oaze plasate pe Internet unde documentele pot fi accesate prin Microsoft 365 de pe orice calculator din lume. 

Un astfel de program a fost oferit cu titlul gratuit Universităţii Petroşani. Donaţia face parte dintr-o campanie de promovare pe care gigantul informatic american o face în şcolile şi institutele de învăţământ superior din toată lumea. Potrivit reprezentanţilor universităţii, studenţii şi profesorii vor putea accesa o platformă informatică care le va permite partajarea facilă a documentelor, folosirea poştei electronice, organizarea de conferinţe on-line între cei care folosesc noul soft. Accesul la “cloud” se va face în baza unor parole pe care cei de la Microsoft le-au oferit.

Universitatea Petroşani este printre primele din ţară în care este implementat noul Office 365, iar primii care îl vor folosi sunt profesorii de informatică din cadrul institutului de învăţământ. În mod normal, folosirea legală a unui asemenea software presupune achitarea unei taxe lunare, a cărei valoare depinde de mărimea în număr de utilizatori a companiei sau şcolii care o foloseşte.

About Adrian Sălăgean