Concert pentru Iuliana

Articolul a fost vizualizat de 2,010 ori

“La 20 de ani e prea devreme sa devii înger!”. Acesta a fost sloganul sub care marţi seara, în Sala Sporturilor din Deva, Celia şi studenţii Facultăţii de Inginerie Hunedoara au organizat un concert caritabil. Au dorit ca, astfel, să o ajute pe Iuliana Roxana Costa, o tânără de 20 de ani, studentă la facultatea amintită, să spere că va reuşi să învingă o boală cruntă: cancerul. 

Iuliana are în continuare nevoie de sprijinul nostru. Donaţii se pot face, în lei, în contul: RO73BTRL02201201K52522XX deschis la Banca Transilvania.

Iuliana are în continuare nevoie de sprijinul nostru. Donaţii se pot face, în lei, în contul:
RO73BTRL02201201K52522XX deschis la Banca Transilvania.

În urmă cu şase luni, medicii de la Spitalul de Oncologie din Bucureşti i-au pus Iulianei un diagnostic dur, prea dur pentru o tânără care abia acum se pregăteşte să păşească în viaţă cu adevărat: cancer de colon cu metastază hepatică de gradul lV. Tânăra a suferit o primă intervenţie chirurgicală, urmată de un tratament cu citostatice. Rezultatele nu au fost pe măsura dorinţelor medicilor, aşa că Iuliana urmează să fie operată din nou, chiar astăzi (joi, 20 decembrie 2012).

Tinerii săi colegi şi cântâreaţa Celia (verişoară cu Iuliana) nu s-au resemnat însă. Au dorit să organizeze un concert caritabil. Cu toate că preţul unui bilet la concert a fost de 20 de lei, Sala Sporturilor a fost arhiplină marţi seara. “Sunt foarte fericită şi emoţionată în acest moment, pentru că, privind sala aceasta mare plină cu oameni, realizez că lumea nu este atât de indiferentă cum s-ar spune. Este încă o dovadă a faptului că durerea unui apropiat ne face să ne unim puterile pentru a încerca să-l ajutăm. Le mulţumesc tuturor celor care au fost prezenţi şi au adus bucurie şi speranţă în sufletul Iulianei”, a declarat, după concert, Celia.

Speră la o minune de Crăciun

La eveniment, alături de Celia, au reuşit să umple Sala Sporturilor din Deva Ami, Datina, Shift, Costi Ioniţă, Morris, Alb-Negru şi David Deejay. “Mă bucur că foarte mulţi oameni din jurul mei au reuşit să facă o faptă bună, fiindu-i alături Iulianei la acest eveniment şi făcând donaţii. Îmi doresc tare mult ca Iuliana să revină alături de noi, cu forţe proaspete, cu zâmbetul pe buze, zâmbet la care nu a renunţat nici în cele mai grele clipe ale sale”, spune Florin Tănăsie, preşedintele Ligii Studenţilor de la FIH Hunedoara.

“Evenimentul de marţi seara a fost posibil datorită unor oameni cu suflet mare. Mă refer aici în primul rând la Celia şi la membrii Ligii Studenţilor de la Facultatea de Inginerie Hunedoara. Studenţii au dovedit un deosebit spirit de colegialitate, iar eu, ca profesor, sunt mândru că am asemenea studenţi. Sunt mai mult decât impresionat de numărul mare de oameni prezenţi la concert şi sper ca acum, în preajma Crăciunului, să se întâmple o minune”, adaugă dr. ing. ec. Ovidiu Tirian, lector la FIH Hunedoara, cel care a fost alături de studenţi în iniţiativa lor de a încerca să îşi ajute colega.

Tags: ,

About Andreea Spătăcean