Detoxifierea ficatului

Articolul a fost vizualizat de 3,472 ori

Ficatul este unul dintre cele mai importante şi mai afectate organe ale corpului nostru. Dacă persoana se simte obosită, fără chef, are alergii, diferite infecţii, digestie dificilă, cu tendinţa de constipaţie sau diaree, tulburări de metabolism (creştere sau scădere în greutate) şi multe alte simptome, ficatul este cel în suferinţă, chiar dacă rezultatele analizelor de laborator sunt bune. Pentru că este un organ foarte rezistent, cu mare capacitate de refacere, suportă abuzuri cumplite ani de zile înainte de a suferii modificări vizibile la analize. 

Tonic Hepato E-lite de la Elite Nutriţia

Tonic Hepato E-lite de la Elite Nutriţia

Semnalele de alarmă privind afectarea funcţiei ficatului, înainte de apariţia unor simptome mai intense (dureri, boli etc) sunt: limba încărcată şi miros urât al respiraţiei, mai ales dimineaţa la trezire, ameţeală, balonări şi gaze de fermentaţie în exces, migrene şi dureri de cap, insomnii sau somn agitate, urină încărcată, foarte colorată sau prea limpede, culoarea gălbui palidă a pielii şi o senzaţie de oboseală la nivelul ochilor, precum şi congestia permanentă a albului ochilor, nas roşu, pete maronii pe faţă sau mâini, sau pete decolorate, albicioase, pe mâini.

În procesul de detoxifiere a ficatului se impune dieta. Evitaţi alimentele nesănătoase: grăsimi, prăjeli, sosuri grele, rântaşuri, carne roşie (porc, vită), lactate cu multe grăsimi sau procesate (lapte dulce, smântână, brânză topită, caşcaval, feta, etc.), dulciuri, băuturi carbogazoase, mezeluri, conserve, afumături, tocături, pâine albă şi produse de patiserie, fast-food, alimente cu mulţi conservanţi, alcool, cafea în exces, tutun, gumă de mestecat, uleiuri rafinate, oţet, sare în exces. În schimb, sunt recomandate multe fructe şi legume proaspete, crude sub formă de salate, sucuri naturale, cereale integrale (grâu, ovăz, orz, secară, hrişcă), germeni de cereale, tărâţe, seminţe de in, susan, oleaginoase crude (nuci, migdale, alune de pădure, seminţe de dovleac, floarea soarelui), leguminoase uscate (mazăre, fasole, linte, soia, năut), fructe uscate (smochine, curmale, fructe goji, prune), uleiuri presate la rece (ulei de măsline, floarea soarelui, in, sâmburi de struguri, germeni de grâu).

O parte importantă a procesului de detoxifiere este administrarea unui supliment alimentar care să stimuleze capacitatea ficatului de a se regenera şi de a elimina toxinele. Un astfel de produs este Tonicul hepato “E-lite”. Produsul conţine miere, propolis, polen, lăptişor de matcă, cărbune vegetal, extracte din armurariu, sunătoare, chlorella, rostopască, ţelină, coacăz negru, muguri de alun, măceş, radice de secară, ulei esenţial de ienupăr, salvie, cimbru, lavandă. Are efect antiinflamator, antiinfecţios, regenerant celular, trofic hepatic, detoxifiant, antiviral, vitaminizant, antiedematos, calmant al durerilor hepatice şi este recomandat în cazuri de hepatită cronică şi virală (virusul B,C), steatoză hepatică, ascită hepatică, pancreatită, hepatomegalie, intoxicaţii hepatice cu alcool, tutun, medicamente, chimicale, dureri hepatice sau pancreatice.

Tags: ,

About Redacţia REPLICA