Sport: Din rău, în mai rău

Articolul a fost vizualizat de 1,399 ori

Celor de la Mureşul nu le prieşte deloc cifra 13. După scurgerea a 13 runde din actualul sezon, devenii ocupă un loc retrogradabil, 13, cu doar… aţi ghicit, 13 puncte. Aşa că locul patru pe care băieţii lui Olariu îl ocupau conjunctural după şapte etape, când acumulaseră deja 12 din cele 13 puncte, este bun de pus în ramă, ca ceva ce sigur nu se va mai întâmpla curând.

La Mureşul Deva, degringolada din birouri se extinde şi în jocul echipei

Doar cu un punct obţinut în ultimele şase etape, cu salarii neplătite şi părăsiţi de finanţator, este greu de crezut că gruparea de pe Mureş ar mai avea şanse viabile de a se salva de la retrogradare. Chiar îmi pun întrebarea dacă Mureşul va reuşi să mai reia partea a doua a campionatului. A treia înfrângere consecutivă sub “Cetate” i-a dezamăgit pe puţinii spectatori prezenţi în tribunele stadionului care, după înscrierea celui de-al treilea gol de către mehedinţeni, s-au grăbit spre case, zgribuliţi de frig şi de neputinţa favoriţilor.

Boroiban, mutarea câştigătoare

A fost o primă repriză destul de echilibrată, ce nu prevestea sub nicio formă dezastrul ce va urma. Prima fază am notat-o la poarta oaspeţilor în minutul 8 când, în urma unei acţiuni demarate de Dîrvaru, M. Petrescu a trimis din unghi pe lângă. Oaspeţii au replicat cinci minute mai târziu prin Vancea, dar Coman a fost la post. Devenii au plusat şi, în minutul 15, Melcea a executat foarte bine o lovitură liberă de la 22 de metri, dându-i posibilitatea lui Şteţca să se remarce, pentru ca, în minutul 28, Dragu, aflat în poziţie foarte bună în careu, să fie deposedat de minge de fundaşii adverşi chiar în momentul şutului. Finalul primei părţi a aparţinut severinenilor, dar şuturile lui Biţiş (min. 33) şi Vancea (min. 44) vor fi reţinute de acelaşi Coman.

Antrenorul celor de la Gaz Metan a făcut o mutare inspirată la pauză, aruncându-l în luptă pe vicleanul atacant de 26 de ani Claudiu Boroiban. Olteanul avea să decidă soarta meciului în doar trei minute. Prima oară el a fructificat, cu o lovitură de cap din careul mic, centrarea venită de pe partea stângă de la Rusu (min. 49), pentru ca, mai apoi, să-l învingă pe nefericitul goal-keeper al gazdelor cu un şut din doi metri (min. 52). În faţa unei echipe cu moralul la pământ, fostul jucător al Mureşului, Alin Biţiş, va elimina orice semn de întrebare cu un sfert de oră înainte de final, când a înscris pentru un neverosimil 0-3 din careul mic.

Astfel, Mureşul bifează a cincea înfrângere în propriul fief şi ajunge la un periculos “- 8″ la “adevăr”, greu de remontat, mai ales că la final vor părăsi scena secundă cinci echipe. În timpanele devenilor, viitorul nu sună deloc bine.

Mureşul Deva – Gaz Metan Turnu Severin 0-3 (0-0)

Au marcat: Boroiban (min. 49 şi 52), Biţiş (min. 75)
Mureşul: Coman – Bogman, Ambruş, Şerban, Miheţ – Dragu (min. 80, Tecsi), Al. Dan, Crişan (min. 75, Văidean), M. Petrescu – Melcea, Dîrvaru (min. 59, Deaconescu).
Antrenor: Constantin Olariu
Gaz Metan: Şteţca – Mirescu, Bălău, Cosic, L. Rusu – Vigariu, Mitic, Olah (min. 46, Boroiban), Biţiş – Şaim (min. 86, Neacşa), Vancea (min. 76, Mitroi).
Antrenor: Florin Pîrvu
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti)
Asistenţi: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) – Marius Florin Badea (Râmnicu Vîlcea)
Stadion: “Cetate”.
Spectatori: 200.

About Ion Bădin