Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 969 ori

“Bioritmul” pariurilor reintră în normal săptămâna aceasta. Se reiau campionate importante, cum ar fi cel din Germania şi cel din Turcia. Echipele vin după pregătirea de iarnă şi probabil vor trece două, trei etape până îşi vor intra în ritmul obişnuit. Multe dintre ele vor juca la mijlocul lunii februarie în competiţiile europene şi trebuie să fie la capacitate maximă atunci.

Liga 1 este o excepţie de la această regulă. La noi abia s-au reunit echipele şi acum începe pregătirea. Echipele româneşti vor avea din nou de suferit în meciurile “europene” din cauza lipsei de meciuri “în picioare”, oamenii de fotbal autohtoni vor invoca acest motiv în zecile de ore de dezbatere televizată, vor ajunge la concluzia că nu ne ajută clima şi povestea se va repeta şi anul viitor. Săptămâna aceasta avem două ponturi din Turcia, şi câte unul din Germania şi Franţa.

Beşiktaş, la un pas de primul loc

Galatasaray, Beşiktaş şi Fenerbahce duc o luptă crâncenă pentru primul loc în Turcia. Pentru a rămâne cu şanse reale în această luptă, cele trei mari nume ale fotbalului turcesc trebuie să câştige confruntările cu echipele mici. Beşiktaş primeşte vizita celor de la Ýstanbul Büyükţehir. Oaspeţii se clasează pe locul 12, la cinci puncte de zona retrogradării.

În deplasare au fost o echipă de totul sau nimic, reuşind să obţină patru victorii şi pierzând de cinci ori. Gazdele traversează o perioadă bună şi au urcat până pe poziţia a doua, la trei puncte în urma celor de la Galatasaray. Meciul de sâmbătă este la-ndemâna lui Beşiktaş. Între cele două echipe este o diferenţă mare de anvergură. Gazdele au multe atuuri şi cred că le vor fructifica obţinând cele trei puncte puse în joc. Pariez 7 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,60 ne va aduce 4,2 unităţi profit.

Evian, o simplă formalitate pentru Lyon

Lyon a profitat de pasul greşit făcut de PSG acasă cu Ajaccio şi a trecut la conducerea campionatului francez. Are două puncte în faţa echipei pariziene şi, pentru a fi sigură că rămâne pe prima poziţie, trebuie să câştige mâine confruntarea de pe teren propriu cu Evian. Oaspeţii se zbat în zona retrogradării şi ocupă locul 18.

În deplasare au reuşit să obţină doar nouă puncte în zece meciuri. Lyon este echipa cu cele mai bune rezultate pe teren propriu. Are opt victorii, o remiză şi o înfrângere. Adversarul de mâine pare victimă sigură pentru o echipă care a dominat campionatul francez în ultimul deceniu. Valoarea individuală a jucătorilor, experienţa şi încrederea vor face diferenţa în favoarea gazdelor. Mizez 10 unităţi pe victoria lyonezilor. La o cotă de 1,40, eventualul profit este de 4 unităţi.

Galatasaray îşi apără “tronul”

Echipa din Istanbul conduce prima ligă din Turcia, dar Beşiktaş îi suflă periculos în ceafă, fiind la doar trei puncte în spate. Acest avans s-ar putea micşora sau ar putea dispărea complet dacă Galatasaray nu câştigă în deplasarea de la Kasimpaşa. Oaspeţii au pierdut multe puncte până acum în deplasare, reuşind să câştige doar patru meciuri. Meciul de mâine are un nivel de dificultate mediu.

Gazdele se claseză pe locul 9 şi au pierdut doar două meciuri disputate pe teren propriu în campionat. Deşi se câştigă greu pe terenul celor de la Kasimpaşa, Galatasaray are prima şansă. Fosta adversară a CFR-ului în grupele Champions League are un lot mult mai bun. Jucătorii sunt consacraţi şi au experienţa duelurilor tari din competiţiile europene. Altintop, Felipe Melo, Emre Çolak, Elmander sau Yilmaz pot face oricând diferenţa în favoarea echipei lui Fatih Terim. Cota de 1,80 este foarte bună şi ne poate aduce un profit de 5,8 unităţi dacă mizăm şase unităţi pe acest pariu.

Dortmund trebuie să confirme în campionat

Borusia Dortmund a arătat în Champions League că este o forţă a fotbalului european, câştigând o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Manchester City şi Ajax Amsterdam. Parcursul foarte bun din competiţia europeană intercluburi nu s-a repetat şi în campionat. Dortmund ocupă ultima treaptă a podiumului, la 12 puncte în spatele liderului Bayern Munchen şi la trei puncte în spatele lui Leverkusen. Suntem abia la jumătatea campionatului şi se mai pot întâmpla multe.

Şansele de a câştiga campionatul sunt mici pentru Dortmund, Bayern ştie să gestioneze un avans de 12 puncte. Echipa antrenată de Jürgen Klopp poate însă obţine locul doi dacă are constant evoluţii bune şi rezultate pe măsură. Sâmbătă joacă pe terenul celor de la Werder Bremen. Gazdele erau o echipă redutabilă în seazoanele trecute, dar acum au ajuns o echipă de pluton, fără pretenţii la locurile fruntaşe. Dortmund a jucat pe teren străin de nouă ori în acest campionat. A obţinut patru victorii şi un egal, fiind înfrântă doar o singură dată. A terminat turul în forţă şi, în mod normal, ar trebui să-şi continue forma bună şi în acest început de retur. Cred că oaspeţii vor câştiga această partidă şi pariez 8 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,65 ne va aduce un profit de 5,2 unităţi.

Succes!

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz