Jurnal de pescar: Reţetă mix birdfood

Articolul a fost vizualizat de 3,031 ori

Birdfood-ul este primul mix inventat în istoria carpfishing-ului şi s-a născut în anii ’70, ca urmare a unei colaborări între bătrânul Rod Hutchinson şi firma Hait’s, care astăzi este cunoscută de toată lumea datorită produsului lor cel mai faimos – Robin Red. Mulţi subestimează de obicei acest mix, dar sunt multe motive pentru care birdfood-ul este câştigător din naştere.

Birdfood-ul este primul şi cel mai cunoscut mix pentru boiliesurile home made

Un argument important este faptul că toate celelalte mixuri care s-au inventat după aceea nu sunt nimic altceva decât birdfood-uri îmbunătăţite cu alte produse tehnice, gen aminoacizi, predigerate, hidrolizate etc. Producerea unui mix birdfood este o şcoală bună pentru orice selfmaker, care vrea să se specializeze, deoarece va înţelege că făinurile de bază reprezintă fundaţia unei construcţii solide. În cazul de faţă, ne bazăm pe ideea de a întâmpina o serie de partide de pescuit de scurtă durată, fără a avea nevoie de o nădire susţinută în acelaşi loc de pescuit. Obiectivul nostru este să stârnim interesul peştelui în cel mai scurt timp posibil şi să avem o reacţie promptă din partea lui. Un birdfood dulce este ceea ce avem nevoie pentru a avea rezultatul propus. Pentru acesta avem nevoie de următoarele: 25% griş, 10% făină de soia, 5% lapte praf, 5% caseină Rennet, 10% mălai fin, 10% făină de melasă, 20% nectarblend, 5% drojdie praf, 5% seminţe de păsărele măcinate, 5% seminţe de păsărele întregi. Grişul este indicat să fie cât mai fin. Dacă nu găsiţi caseină Rennet, puteţi să înlocuiţi acest ingredient cu lapte praf.

Chiar dacă nu are acelaşi efect mecanic, laptele praf poate fi un înlocuitor. Caseina are rolul de a permite apei să pătrundă în boiliesuri. Adăugaţi două linguri de scorţişoară şi două de boia dulce, amestecaţi bine toate ingredientele şi lăsaţi mixul într-o pungă câteva zile înainte de rulare. Partea lichidă: aromă de căpşuni sau afine şi 5 ml de sweetner – îndulcitor. În comparaţie cu un mix care conţine făinuri animale, acesta are tendinţa să se usuce repede, după amestecarea cu ingredientele lichide şi ouă.

Prin urmare, trebuie făcute cantităţi mici pentru rulare imediată. Dacă totuşi amestecaţi o cocă mare, este recomandat să o introduceţi într-o pungă şi să o băgaţi la frigider. Data viitoare am să vă prezint şi o reţetă de mix pentru captură, adică unul mai complex din punct de vedere al făinurilor şi valorilor nutritive.

Chiar dacă nu am încercat până acum nicio reţetă din aceste mixuri deosebit de apreciate de către pescarii de crap, eu nefiind un amator al acestui gen de pescuit, mă gândesc ca pe viitor să încerc să mă dezvolt şi pe această latură a pescuitului. Atunci cu siguranţă voi încerca şi mixurile propuse de specialişti. Astfel de reţete veţi mai găsi în REPLICA> şi vă anunţ de pe acum, cu această ocazie, un material în care veţi găsi cele mai prinzătoare reţete de mixuri ale crăparilor din clubul CS Free Carp Deva. Până atunci vă doresc “Fir întins!”.

Tags:

About Bogdan Leu