Europa League – ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 857 ori

După aproximativ două luni de pauză, avem din nou meciuri din Europa League. Competiţia a ajuns la fazele eliminatorii şi miza a crescut. Astăzi se joacă turul şaisprezecimilor de finală. România a rămas cu două echipe în competiţie, Steaua şi CFR Cluj. Ambele joacă în deplasare. CFR o întâlneşte pe Inter la Milano, iar Steaua joacă la Amsterdam contra celor de la Ajax. Olandezii şi italienii sunt favoriţi la calificarea în optimi, dar se poate întâmpla orice.

steauaSteaua trebuie să înscrie

La prima vedere, meciul dintre Ajax şi Steaua este unul de peste 2,5 goluri. Punctul forte al ambelor echipe este atacul. Olandezii joacă acasă şi probabil vor încerca să ia o opţiune serioasă pentru calificare în seara aceasta. Vor juca ofensiv, încercând să câştige la o diferenţă confortabilă. Dacă se vor avânta în atac, vor lăsa spaţii în apărare. Steaua are jucători de contraatac foarte buni precum Chipciu, Adi Popa, Pintili, Rusescu şi Tatu. Aceştia pot fructifica spaţiile din defensiva olandezilor. Ajax a primit 24 de goluri în 22 de etape în campionat, ultimul de la codaşa Roda. Steaua a marcat 46 de goluri în cele 19 etape disputate în Liga 1 până acum. În Europa League a marcat în fiecare meci disputat în deplasare. Cred că şi astăzi va reuşi să înscrie.
Cota pentru acest pronostic este de 1,60 şi, la o miză de 10 unităţi, ne va aduce 6 unităţi profit.

Chelsea, favorită la Praga

Sparta Praga nu a fost norocoasă la tragerea la sorţi şi are de înfruntat una dintre favoritele la câştigarea competiţiei, Chelsea. Londonezii le sunt superiori cehilor la toate capitolele. Au în lot jucători consacraţi şi foarte valoroşi. Au experienţă mult mai mare în competiţiile europene şi moral mai bun, fiind câştigătorii Ligii Campionilor sezonul trecut. Sparta Praga s-a calificat dintr-o grupă cu Lyon, Athletic Bilbao şi Hapoel Ironi. Chelsea a terminat pe poziţia a treia grupa din Liga Campionilor, în urma celor de la Juventus şi Sahtior. Diferenţa de valoare între campionatul Angliei şi cel al Cehiei este foarte mare. Mizez 8 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,75 ne va aduce un profit de 6 unităţi.

Adversar putenic pentru Basel

Elveţienii de la Basel primesc vizita ucrainienilor de la Dnepr şi au un meci foarte dificil. Oaspeţii au un sezon bun şi se luptă cu Dinamo Kiev pentru poziţia secundă în prima ligă ucrainiană. I-am văzut pe elveţieni în dubla cu CFR Cluj şi nu au arătat foarte bine. Au şanse mici de calificare. Ucrainienii sunt foarte buni pe teren propriu. Dnepr s-a calificat dintr-o grupă cu Napoli şi PSV. Basel a avut o grupă mult mai uşoară, cu Genk, Sporting Lisabona şi ungurii de la Videoton.
Cred că la momentul actual oaspeţii sunt mai buni. Astăzi nu vor pierde. Basel nu mai este o echipă de speriat nici în campionat. Cota la X2 este de 1.51. O miză de 10 unităţi ne va aduce 5,1 unităţi profit.

Martingale, sistemul riscant care aduce profit

Martingale este un sistem de pariere foarte cunoscut. Acesta este uşor de aplicat şi aduce profit, dar are şi dezavantaje. Acest sistem de pariere constă în alegerea unui pronostic şi ridicarea constantă a mizei până acesta are loc. De exemplu, alegeţi o echipă şi pariaţi că aceasta face egal. De fiecare dată când pierdeţi dublaţi miza. Dacă începeţi cu 10 lei şi câştigaţi a şasea oară, veţi paria în total 630 de lei. Miza ultimului pariu va fi de 320 de lei. Să presupunem că egalul câştigător are cota 3.

Câştigul va fi de 960 de lei. Din acesta scădem cei 630 de lei pariaţi şi rămânem cu un profit de 330 de lei.Acest sistem de pariere este riscant, pentru că presupune mărirea constantă a mizei. Dacă egalul ar veni abia la a doisprezecea încercare, miza ultimului pariu ar fi de câteva mii de lei. Nu oricine îşi permite un astfel de pariu. Dacă vă hotărâţi să încercaţi acest sistem, vă sfătuiesc să alegeţi o echipă bună, dar nu una de top, dintr-un campionat puternic. Să luăm exemplul primei ligi din Italia. Udinese este o echipă care face constant egaluri, din cele 24 de meciuri disputate de fosta echipă a lui Torje, nouă s-au terminat la egalitate. O altă echipă potrivită pentru un astfel de sistem este Torino. Aceasta are 11 remize la activ. În Premier League sunt mai multe echipe care vă pot ajuta să obţineţi profit. Everton şi Stoke au câte 12 remize, QPR şi Norwich câte 11, Swansea 10, iar Liverpool, Southampton şi Aston Villa câte nouă.

Săptămâna trecută

Vitesse – PSV: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 2-2
Inverness – Celtic: Pronostic: 2 – corect. Scor final: 1-3
Augsburg – Mainz: Pronostic: X2 – corect. Scor final: 1-1
Cagliari – Milan: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-1

Fotbal la TV

Europa League
Joi, 14 februarie
Ora 19:00 Zenit – Liverpool Dolce Sport 2
Ora 20:00 Ajax – Steaua Digi Sport 1 / Dolce Sport
Ora 20:00 Sparta Praga – Chelsea Digi Sport 3
Ora 22:00 Inter – CFR Cluj Digi Sport 1 / Dolce Sport
Ora 22:00 Tottenham – Lyon Digi Sport 3 / Dolce Sport 2

Seria A – Italia
Sâmbătă, 16 februarie
Ora 21:45 Roma – Juventus Dolce Sport 1
Duminică, 17 februarie
Ora 21:45 Fiorentina – Inter Dolce Sport 1

Bundesliga Germania
Vineri, 15 februarie
Ora 21:30 Wolfsburg – Bayern Munchen Eurosport 2
Sâmbătă, 16 februarie
Ora 16:30 Leverkusen – Augsburg Eurosport 2
Ora 19:30 Dortmund – Frankfurt Eurosport 2
Dumincă, 17 februarie
Ora 16:30 Nurnberg – Hannover Eurosport 2
Ora 18:30 Hoffenheim – Stuttgart Eurosport 2

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz