FC Hunedoara, la primul eşec

Articolul a fost vizualizat de 1,953 ori

Primăvara a început cum nu se poate mai prost pentru liderul seriei a V-a din liga a treia, FC Hunedoara. Chiar dacă returul a avut startul acum două săptămâni, gruparea de pe Cerna a intrat în scenă abia sâmbătă, într-o partidă extrem de importantă şi dificilă în acelaşi timp. Una care, în cazul unui succes, sau chiar al unui egal al elevilor lui Marius Opric, ar fi însemnat, aproape sigur, încheierea luptei pentru promovarea în liga secundă, iar din contră, un eventual eşec ar fi redeschis lupta pentru şefia seriei, sătmărenii urmând să se apropie la doar patru puncte, dar cu un meci în plus disputat.

Până la urmă a ieşit rău pentru hunedoreni, care au pierdut dramatic, în prelungirile jocului, din cauza unei erori nepermise a lui Bogdan Roiu.
FC Hunedoara
Eram curios să văd la lucru echipa noastră, mai ales că pauza de iarnă a fost una care parcă nu se mai termina, iar primul joc oficial venea exact după patru luni de zile. Din punct de vedere al pregătirii, sătmărenii stăteau mult mai bine, deoarece ei aveau deja la activ două meciuri din acest retur, ambele încheiate cu victorii chinuite, obţinute chiar pe final.

Acelaşi noroc urmau să îl aibă şi în confruntarea cu liderul, dar tot atât de adevărat este că, dacă ar fi să judecăm la rece şi nepărtinitor, gruparea de pe Someş a meritat cele trei puncte, fiind echipa care a dominat mai mult şi şi-a creat un număr de oportunităţi mult mai mare şi, în acelaşi timp, mai clare. S-a văzut clar că Marius Opric a venit la Satu Mare cu gândul de a nu pierde, mulţumindu-se cu un egal, mizând pe o apărare aglomerată în preajma propriului careu şi încercând să speculeze eventualele „breşe” prin contra- atacuri fulgerătoare, purtate de Făgărăşanu şi Nicula şi, mai apoi, Ionuţ Radu. Un lucru este cert: când te mulţumeşti cu puţin, s-ar putea să nu obţii nimic. Iar acest lucru s-a întâmplat până la urmă.

Membrii staff-ului tehnic au acuzat cu vehemenţă arbitrajul prestat de Paul Unimătan (Zalău). Înclin să spun că, din ceea ce am văzut, rezultatul nu a fost viciat de maniera de arbitraj, chiar dacă a existat acel 5% în favoarea gazdelor. Arbitrului i s-ar putea imputa că nu a acordat cu aceeaşi măsură cartonaşele „galbene” şi elevilor lui Tiberiu Csik. În schimb, cele două cartonaşe „galbene” urmate de cel „roşu” la Vişan sunt perfect regulamentare, la fel ca şi penalty-ul venit în prelungiri. Aşa că vina cea mare este în tabăra celor de la FC Hunedoara, care au jucat mai bine de 30 de minute în inferioritate numerică, gafând atunci când nu te aşteptai.

Fotbal puţin, gol norocos

Cele două echipe, care ocupă şi primele două locuri în clasament, fiind catalogate drept principalele pretendente la promovare, au oferit, din păcate un fotbal, de slabă factură tehnică şi spectaculară. A fost un joc destul de dezordonat şi imprevizibil, în care fazele „lucrate” au apărut pur întâmplător. Au fost multe greşeli de preluare şi transmitere a balonului, semn că cele două echipe sunt încă departe de pretenţiile unui fotbal de divizie superioară, chiar dacă, nici în liga secundă, echipele din cele două serii nu rup gura târgului. Partida a debutat mult mai viu şi mai încins în tribune, acolo unde „ultraşii” oaspeţi au „detonat” primele petarde, lucru care a făcut ca forţele de ordine să devină mult prea „zeloase”.

În teren, Olimpia a avut prima acţiune mai consistentă în minutul 9, când Feier a fost blocat în careu de Cuciula. Gazdele puteau deschide scorul în minutul 16, când Gavrilescu a centrat de pe dreapta, Feier a trimis pe spate cu capul şi, din şase metri, lovitura de cap a lui Kintzel a fost scoasă miraculos în corner de „reflexul” lui Dragotă. Abia în minutul 21 am consemnat o primă fază mai periculoasă a oaspeţilor, care au „etalat” aici un echipament de joc nou, comandat chiar în săptămâna jocului, dar care, din păcate, nu le-a purtat noroc. J. Vajda a pătruns în forţă pe partea stângă în careu şi, din unghi, când se pregătea să şuteze, a luftat ca un începător.

Jocul trenează, balonul ajunge cu greu la cele două porţi, iar, în minutul 38, Pepenar îşi încearcă şi el şansa, cu un balon trimis în lung de la 10-12 metri lateral stânga, dar care a trecut mult pe lângă. Spiritele se aprind niţel pe finalul primei reprize când, la câteva atacuri mai „tari”, banca tehnică a hunedorenilor cere „galben” pentru jucătorii gazdelor, dar fără ecou la arbitru, în schimb, Vişan îl primeşte pentru un henţ „prostesc”, care avea să cântărească decisiv ceva mai târziu. De la vestiare, gazdele apar cu o primă „mutare” făcută de T. Csik, care a renunţat la un jucător defensiv, Moş, aruncând în luptă unul ofensiv (Marinaş). Mişcarea avea să dinamizeze jocul Olimpiei. Prima „ruptură” s-a produs în minutul 57 când, la un duel inegal, micuţul Vişan l-a lovit cu cotul pe Micaş şi, aflat în imediata apropiere a fazei, „centralul” a scos al doilea „galben” şi implicit „roşu” pentru Vişan.

Din acest moment, sătmărenii se vor instala tot mai mult în jumătatea de teren a hunedorenilor, având în multe momente fundaşii la centrul terenului, în încercarea de a înscrie golul de trei puncte. Şi vor fi din nou foarte aproape de reuşită în minutul 67, când, la un corner executat de pe partea stângă de Marinaş, Dragotă a „boxat” greşit în faţă şi, din fuleu, Kintzel a reluat de la 11 metri, razant cu transversala. Opric îl aruncă în luptă pe I. Radu în locul lui Nicula, mizând pe viteza şi robusteţea acestuia, dar, mai apoi, întăreşte şi defensiva, Bier luându-i locul lui R. Cristian. Finalul îi găseşte pe cei de la Olimpia presând cu toate liniile, de partea cealaltă, cuvântul de ordine fiind ca mingea să fie cât mai departe de poarta lui Dragotă.

Şi când totul părea că se va termina cu un egal benefic Hunedoarei, a venit faza din minutul 92. O aruncare lungă de la margine, un „cap” pe spate, mâna lui Roiu nu a stat lipită de corp, arbitrul indicând fără ezitare punctul cu „var”. Dragoş îl trimite pe Dragotă în stânga, balonul scuturând plasa în colţul opus. Un 1-0 norocos, dar care complică oarecum lucrurile în această serie. Urmează partida de pe propriul teren cu Naţional Sebiş, unde aşteptăm să vedem o altă faţă a celor de la FC Hunedoara. Aceea a unei grupări care „ţinteşte” liga secundă.

OLIMPIA SATU MARE – FC HUNEDOARA 1-0 (0-0)

OLIMPIA: Şuta – Moş (min. 46, Marinaş), Mureşan, Iuhas, Glodean – Gavrilescu, Micaş, Villand (min. 70, Dragoş), Hanuş, Kintzel (min. 82, Roatiş) – Feier (min. 66, Dănilă)
Antrenor: Tiberiu Csik.
FC HUNEDOARA: Dragotă – Dosan, Cuciula, Ambruş, Roiu – Vişan, J. Vajda – R. Cristian (min. 80, Bier), Făgărăşanu, Pepenar (min. 72, Lintaru) – Nicula (min 67, I. Radu).
Antrenor: Marius Opric.

A marcat: Dragoş (min 90+2)
Eliminat: Vişan (min. 57, pentru cumul de cartonaşe)
Arbitru: Paul Unimătan (Zalău)
Asistenţi: Szabo Gero – Marius Balint (ambii din Cluj Napoca)
Stadion: „Olimpia”. Spectatori: 1000.

About Ion Bădin