Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,633 ori

Astăzi se va disputa manşa tur a sferturilor de finală a Europa League. Paradoxal, meciurile de astăzi par mai dezechilibrate decât cele disputate în optimile competiţiei. Anglia are trei reprezentante în această fază a competiţiei, iar două dintre acestea au şanse mari de calificare.

meciTottenham, favorită clară

Tottenham va primi vizita celor de la Basel şi, la prima vedere, victoria pare la-ndemâna echipei din Premier League. Elveţienii au ajuns până în sferturi datorită parcursului bun de pe teren propriu. În deplasare au trei înfrângeri şi patru remize în ultimele şapte meciuri. Basel a mai jucat cu o echipă din Anglia în sferturile Europa League în 2005. Atunci, elveţienii au fost învinşi categoric, cu scorul de 4-1, de către Middlesbrough, deşi în tur s-au impus cu scorul de 2-0. Englezii pun presiune foarte mare pe adversari în meciurile de pe teren propriu, iar echipele precum Basel cedează. Acest lucru s-a întâmplat şi în 2005. Probabil Tottenham vrea să câştige această partidă şi să ia o opţiune serioasă pentru calificare încă din această seară. Englezii au un joc ofensiv foarte bun şi jucători valoroşi, precum Bale, Adebayor, Defoe sau Bale. Aceştia pot surprinde orice apărare. Mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Capăt de linie pentru ruşi

În ultimii ani, echipele din Rusia au investit sume importante în transferuri. Dacă judecăm după performanţele obţinute de acestea în cupele europene, investiţiile par a fi inutile până acum. Rusia mai are o singură reprezentantă în aceste competiţii. Rubin Kazan o va înfrunta pe deţinătoare Ligii Campionilor, Chelsea Londra. Între cele două echipe există o diferenţă clară de valoare. Singura problemă a englezilor este postul de atacant. Singurul lor vârf autentic care are drept de joc în Europa League fiind spaniolul Fernando Torres. Acesta nu traversează o formă foarte bună, dar în confruntarea cu Steaua din optimi a fost decisiv. Pe lângă diferenţa de valoare, Chelsea are şi experienţa de partea ei. Jucătorii s-au călit în „focul” din Liga Campionilor în faţa celor mai mari echipe din lume. Meciul cu Rubin n-ar trebui să le dea prea mari bătăi de cap. Singura competiţie în care echipa londoneză mai are şanse de reuşită este Europa League. Cred că Benitez va trata cu seriozitate acest meci şi gazdele se vor impune. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

Feyenord, candidată serioasă la titlul de campioană

În Olanda, lupta pentru câştigarea titlului de campioană este foarte strânsă. Ajax, PSV şi Feyenord au şanse mari de a termina pe prima poziţie la finalul sezonului. Feyenord este într-o formă bună şi rămâne în coasta liderului Ajax. Mâine va juca pe teren propriu cu penultima clasată Venlo. Cred că nu se poate pune problema câştigătoarei în acestă confruntare. Gazdele au un parcurs foarte bun pe teren propriu. În 13 etape au zece victorii şi trei remize. Oaspeţii au un parcurs modest pe teren străin. În 14 etape au două victorii, cinci remize şi şapte înfrângeri. Venlo traversează o perioadă foarte proastă. În ultimele şase partide a pierdut de cinci ori. Diferenţa dintre cele două echipe este colosală. Feyenord are de partea sa valoarea, experienţa, tradiţia şi moralul. Mizez fără emoţii 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,25 ne va aduce 2,5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Steaua

Steaua va juca diminică seara pe teren propriu împotriva celor de la CSMS Iaşi. Oaspeţii par victime sigure în faţa Stelei, echipă care a câştigat toate partidele din acest sezon pe teren propriu şi a învins formaţii precum Copenhaga, Molde, Ajax şi Chelsea. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf are o exprimare foarte bună pe teren propriu şi pune constant presiune pe adversar. O apărare precum cea a echipei din Iaşi are şanse minime să facă faţă jocului ofensiv al Stelei. Probabil gazdele vor marca de cel puţin două sau trei ori şi se vor impune categoric. Oaspeţii au obţinut foarte puţine puncte în deplasare. În 12 etape au două victorii, o remiză şi nouă înfrângeri. „Roş-albaştrii” au jucat de 12 ori pe teren propriu, partide în care au marcat 28 de goluri şi au primit doar 4. Oricum am judeca, victoria Stelei pare evidentă. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,25 ne va aduce 2,5 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Palermo – Roma: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 2-0
Zaragoza – Real Madrid: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-1
Celta Vigo – Barcelona: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 2-2
Oţelul – Steaua: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-1

Fotbal la TV

Europa League

Joi – 4 aprilie
Ora 22:00: Fenerbahce – Lazio Digi Sport1
Ora 22:00: Chelsea – Rubin Digi Sport 2 / Sport.ro

România – Liga 1

Vineri – 5 aprilie
Ora 19:00: Astra – “U”Cluj Dolce Sport 1
Ora 19:00: Braşov – Ceahlăul Digi Sport 1
Ora 21:30: Severin – Vaslui Digi Sport 1

Sâmbătă – 6 aprilie
Ora 19:30: Pandurii – Petrolul Digi Sport 1
Ora 21:30: CFR Cluj – Dinamo Digi Sport 2

Duminică – 7 aprilie
Ora 19:00: Gloria Bistriţa – Rapid Digi Sport 1
Ora 21:30: Steaua – Iaşi Digi Sport 1

About Cristi Iuhasz