APIA a autorizat la plată din bugetul naţional aproape 17 milioane de euro în sectorul zootehnic

Articolul a fost vizualizat de 1,009 ori

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată din bugetul naţional aproape 17 milioane de euro pentru Ajutorul Naţional Tranzitoriu în sectorul zootehnic (ANTZ), a anunţat, vineri, APIA.
În jur de 5,06 milioane euro au fost autorizate pentru Ajutorul Naţional Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producţie în sectorul lapte, specia bovine (ANTZ 7) pentru un număr de 17.235 beneficiari, iar 11,82 milioane euro pentru Schema decuplată de producţie în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8) pentru un număr 22.404 beneficiari.
Agenţia precizează că aceste plăţi aferente ANTZ 7 şi ANTZ 8 nu sunt condiţionate de auto­rizarea la plată a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic.
“APIA depune toate eforturile pentru a finaliza plăţile către fermieri cât mai repede, solicitarea de prelungire a termenului limită de plată până la data de 30 septembrie 2016 fiind o măsură de precauţie care să asigure rambursarea integrală a cheltuielilor, fără a pune o presiune suplimentară pe bugetul naţional”, se arată în comunicatul APIA.
Potrivit APIA, din Bugetul Naţional au fost plătite 128,2 mi­lioane euro, din care: 111,32 mi­lioane euro pentru Ajutor Na­ţio­nal Tranzitoriu în sector vegetal (ANT1) şi 16,88 milioane eu­ro pentru Ajutor Naţional Tranzitoriu în sector zootehnic (ANTZ).

About Administrator