Şeful judeţului vrea dotări noi la Spitalul de Urgenţe Deva

Articolul a fost vizualizat de 992 ori

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a cerut conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţe Deva-Hunedoara să-i prezinte o listă cu necesarul de mobilier şi aparatură. Acesta a fost şi principalul reproş adus de Nistor fostului ma­nager Călan Laza, anume că nu s-a pregătit din timp pentru recepţia finală a lucrărilor de modernizare de la spital.

spital
Spitalul de Urgenţe Deva se află în reparaţii capitale de câţiva ani. Proiectul a fost aprobat de Guvernul Boc, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste o mie de miliarde de lei vechi. Bani vin de la guvern, etapizat, iar finalizarea lucrărilor, potrivit estimărilor făcute de Laurenţiu Nistor, ar urma să se producă peste vreo doi ani.

Soluţii de dotare pentru spital

Imediat după ce PSD a preluat conducerea judeţului, preşedintele Nistor a dispus un audit al Spital. Echipa de control nu a găsit nereguli, motiv pentru care şeful judeţului a promis să-l repete. (Devenise destul de evident că pesediştii îşi doresc îndepărtarea lui Laza şi preluarea controlului la Spital.) Nistor i-a reproşat fostului manager că este lipsit de viziune, fiind­că nu şi-a făcut un inventar al necesarului de dotări pentru atunci când se vor finaliza lucrările de modernizare la clădiri. Ulterior acestor dispu­te, Călin Laza a demisionat prin declaraţii făcute – cum altfel? – pe contul său de Facebook, iar Laurenţiu Nistor şi-a continuat ideea de utilare a spitalului. „Am solicitat Consiliului Director şi Consiliului de Administraţie al Spitalului ca, în termen de trei săptămâni, să îmi vină cu necesarul de materiale şi dotări – paturi, aparatură tot-tot-tot. Am găsit două soluţii. Fie noi, Consiliul Judeţean, vom accesa un credit pentru a lua mobilierul necesar, fie să găsim prin licitaţie publică, aşa cum prevede legea, o firmă care să ne aducă în leasing tot ceea ce avem nevoie, în aşa fel încât, atunci când constructorul va termina, noi să fim pregătiţi ca în două zile să putem mobila clădirea nouă şi să transfe­răm toţi pacienţii din clădirea veche”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, marţi, 16 august 2016, într-o conferinţă de presă.

About Marcel Bot